22 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Deplasarea la serviciu în transportul public micșorează riscul bolilor cronice
Deplasarea la serviciu în transportul public micșorează riscul bolilor cronice

Deplasarea la serviciu în transportul public micșorează riscul bolilor cronice

13 noiembrie 2015, 12:09

Oamenii de știință au constatat că deplasarea la serviciu este mult mai benefică în transportul public și pe biciclete, decât în propriul automobil. Specialiștii din Japonia au efectuat cercetări pe parcursul mai multor ani la care au participat circa 6 000 de locuitori ai orașului  Osаkа, Japonia cu vârste cuprinse între 49 și 54 de ani,.

Cercetătorii au împărțit participanții la studiu în două grupuri: cei care se deplasau la serviciu în transportul public și pe biciclete și cei care se deplasau în automobilul  personal, anunță TSN.

Rezultatele cercetării au demonstrat – utilizând transportul public sau bicicleta timp de 20 de minute sau mai mult pentru a te deplasa la serviciu, scazi riscul de a adăuga în greutate cu 44%;  de a face tensiune arterială – cu 27%; de a face diabet zaharat – cu 34%.

MedNews sursa: TSN

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Deplasarea la serviciu în transportul public micșorează riscul bolilor cronice Reviewed by on . Oamenii de știință au constatat că deplasarea la serviciu este mult mai benefică în transportul public și pe biciclete, decât în propriul automobil. Specialiști Oamenii de știință au constatat că deplasarea la serviciu este mult mai benefică în transportul public și pe biciclete, decât în propriul automobil. Specialiști Rating: 0
scroll to top