17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Deputații au aprobat o ultimă zi de achitare cu reduceri a poliței medicale
Deputații au aprobat o ultimă zi de achitare cu reduceri a poliței medicale

Deputații au aprobat o ultimă zi de achitare cu reduceri a poliței medicale

29 decembrie 2015, 17:55

În fiecare an, până pe 31 martie, indiferent dacă a fost ori nu adoptată legea fondurilor asigurării obligatori de asistență medicală pentru anul respectiv de gestiune, moldovenii vor putea să-și achite individual prima de asigurare medicală cu  reducerile de 50% și 75%. Anterior, legea privind mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare medicală, care a fost modificată în acest sens, nu prevedea un termen expres, acesta fiind de trei luni din data publicării legii. Modificările au fost făcute marți, în lectură finală, la ultima ședință în plen din sesiunea de toamnă a Parlamentului.

În aceste conții, deja începând cu data publicării modificărilor adoptate în Monitorul Oficial, proprietarii de terenuri agricole, fondatorii de întreprinderi individuale, arendașii și arendatorii, deținătorii de patente, notarii publici, executorii judecătorești, avocații, alte categorii de persoane neangajate și care nu sunt asigurate de Guvern vor putea să-și achite polița medicală în condițiile bugetului provizoriu.

Proprietarii de terenuri agricole se vor bucura de reducerea de 75%, adică îşi vor asigura riscul în caz de îmbolnăvire, achitând 1 014 lei. Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern vor achita 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Deputații au aprobat o ultimă zi de achitare cu reduceri a poliței medicale Reviewed by on . În fiecare an, până pe 31 martie, indiferent dacă a fost ori nu adoptată legea fondurilor asigurării obligatori de asistență medicală pentru anul respectiv de g În fiecare an, până pe 31 martie, indiferent dacă a fost ori nu adoptată legea fondurilor asigurării obligatori de asistență medicală pentru anul respectiv de g Rating: 0
scroll to top