29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Dezvoltarea sistemului privat de medicină rămâne în atenția autorităților
Dezvoltarea sistemului privat de medicină rămâne în atenția autorităților

Dezvoltarea sistemului privat de medicină rămâne în atenția autorităților

22 octombrie 2015, 13:44

Dezvoltarea sistemului privat de medicină și modernizarea cadrului legislativ în domeniu au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei vizite de lucru a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, la Spitalul Internațional Medpark, marți, 20 octombrie 2015, informează biroul de presă al Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit sursei citate, speakerul, reprezentanții spitalului și investitorii din Turcia, printre care și principalului creditor al spitalului, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), au discutat despre eforturile Spitalului Internațional Medpark de creștere a nivelului de acoperire a populației cu servicii de sănătate și de sporire a accesului la serviciile de calitate.

Andrian Candu a efectuat turul celui mai mare spital privat din țară, ghidat de către managerul general Olga Șchiopu și reprezentantul investitorului Summa Group, Sinan Bora. „Apreciem eforturile și rolul Medpark în controlul bolilor de inimă, care a demonstrat că este un Centru de Infarct Miocardic performant. Totodată, cred că avem perspective reale de a dezvolta turismul medical în țara noastră”, a menționat în cadrul vizitei preşedintele legislativului Republicii Moldova. Alături de directorul BERD la Chișinău, oficialii au apreciat eforturile Medpark de îmbunătățire constantă a nivelului de accesibilitate și  acoperire cu servicii medicale de calitate internațională pentru populație.

În cadrul vizitei, conducerea Spitalului Internațional a  menționat importanța dezvoltării parteneriatelor publice private în medicină, parteneriate care vin inclusiv din Turcia. „Această vizită reconfirmă faptul că  Medpark contribuie substanțial la dezvoltarea sectorului ocrotirii sănătății în Moldova și la oferirea serviciilor de calitate pentru cetățeni. În acest sens, avem un parteneriat durabil cu instituțiile de stat și promovăm în continuare racordarea sistemului medical din Republica Moldova la standardele internaționale, care este posibilă doar prin parteneriat public privat”, spune  managerul general Medpark, Olga Șchiopu.

În regiunea de Sud-Est a Europei, Spitalul Internațional Medpark este unicul deținător al certificatului de  Acreditare Joint Commission International. Acreditarea garantează calitatea actului medical și siguranța pacientului tratat în cadrul instituției medicale. Anual, instituția medicală deservește circa 60 000 de pacienți.

Din anul 2013, în cadrul Spitalul Internațional Medpark funcționează unul din cele două Centre de Infarct Miocardic deschise în republică, inclus de către Ministerul Sănătății în Programul Național de control al bolilor cardiovasculare pentru preluarea urgențelor în patologia cardiovasculară din orice localitate a țării. Asistența medicală este oferită în baza poliței de asigurare medicală obligatorie, eliberată de Compania Națională de Asigurări în Medicina (CNAM).

MedNews Sursa: Parlamentul Republicii Moldova, Spitalul Internațional Medpark

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Dezvoltarea sistemului privat de medicină rămâne în atenția autorităților Reviewed by on . Dezvoltarea sistemului privat de medicină și modernizarea cadrului legislativ în domeniu au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei vizite de lucru Dezvoltarea sistemului privat de medicină și modernizarea cadrului legislativ în domeniu au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei vizite de lucru Rating: 0
scroll to top