5 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Directorul Spitalului „V. Ignatenco” – angajat într-o zi, demis a doua zi
Directorul Spitalului „V. Ignatenco” – angajat într-o zi, demis a doua zi

Directorul Spitalului „V. Ignatenco” – angajat într-o zi, demis a doua zi

20 iulie 2015, 17:06

Angajat într-o zi – demis a doua zi. Este vorba de fostul director al Spitalului clinic municipal pentru copii„Valentin Ignatenco”, Nicolae Starciuc. Șeful Direcției Sănătății a Consiliului municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, l-a repus retroactiv în funcția de director pe Starciuc pentru ca a doua zi să semneze ordinul de încetare a raporturilor de muncă a acestuia.

Pe 24 iunie 2015, Moldovanu a semnat un ordin de angajare retroactivă a lui Starciuc, începând cu  19 iunie 2014 conform Deciziei Curții de Apel Chișinău prin care s-a dispus repunerea în funcție a fostului director. A doua zi, pe 25 iunie, tot el a semnat ordinul de eliberare din funcție a lui Starciuc pentru „atingerea vârstei de 65 de ani”.

Ca urmare, salariatul a refuzat să confirme prin semnătură comunicarea ordinului de eliberare din funcție. În pofida acestui fapt, Mihai Moldovanu i-a propus Nelei Mătrăgună să suplinească funcția vacantă de director al spitalului pentru copii „V. Ignatenco”, care a acceptat propunerea a doua zi, pe 26 iunie. Chiar în aceeași zi, Mihai Moldovanu a semnat ordinul de punere în funcție a Nelei Mătrăgună. Contractul individual de muncă semnat în aceeași zi indică faptul că aceasta suplinește funcția de director până la numirea altui director în bază de concurs.

Ulterior, pe 30 iunie 2015, Direcția Sănătate a CMC i-a solicitat Ministerului Sănătății să organizeze un concurs pentru ocuparea funcției vacante de director.

Contactat de MedNews, Mihai Moldovanu a spus că a acționat strict în baza legislației în vigoare. „Eu am executat hotărârea Curții de Apel de a-l repune în funcție pe domnul Starciuc. Totodată, am respectat prevederea Codului Muncii care indică faptul că persoanele cu vârstă mai mare de 65 de ani nu pot ocupa funcții de conducere în unități de stat, inclusiv municipale”.

Totodată, conform legislației, director al Spitalului „V. Ignatenco” este Alexandru Holostenco, care a câștigat concursul Ministerului Sănătății de suplinire a acestei funcții. El a fost numit în funcția de director la data de 23 decembrie 2014, însă până la ora actuală Direcția Sănătate nu a încheiat contractul individual de muncă cu el. Sesizat de Holostenco, Inspectoratul de Stat al Muncii a întocmit proces verbal de control administrației Direcției Sănătății cu prescripția de a remedia încălcare timp de trei zile. De asemenea, Comisia Națională de Integritate a demonstrat faptul că nu există un conflict de interese în cazul numirii lui Alexandru Holostenco în funcția de director al Spitalului pentru Copii „V. Ignatenco”.

Direcția Sănătății a CMC, însă, nu a acceptat numirea în funcția de director a lui Holostenco pe motiv că în 2014 a fost semnat un acord suplimentar la contractul individual de muncă cu Nelea Mătrăgună pe un termen determinat, până la 9 noiembrie 2015.

Alexandru Holosteco a chemat în judecată Direcția Sănătății, însă până la ora actuală nu a fost emisă nici o hotărâre în acest sens.

Anterior, Curtea de Apel Chișinău a emis o hotărâre în care a constatat că fondatorul Spitalului „V. Ignatenco” este Consiliul Municipal Chișinău, nu Direcția Sănătății, ca subdiviziune auxiliară a acestui organ. Astfel, Direcția Sănătății a CMC nu dispune de nici o competență de a demite, transfera, sancționa directorii instituțiilor medicale municipale.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Directorul Spitalului „V. Ignatenco” – angajat într-o zi, demis a doua zi Reviewed by on . Angajat într-o zi - demis a doua zi. Este vorba de fostul director al Spitalului clinic municipal pentru copii„Valentin Ignatenco”, Nicolae Starciuc. Șeful Dire Angajat într-o zi - demis a doua zi. Este vorba de fostul director al Spitalului clinic municipal pentru copii„Valentin Ignatenco”, Nicolae Starciuc. Șeful Dire Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top