21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Doctorul prins cu mită la Institutul Mamei și Copilului ar putea fi concediat
Doctorul prins cu mită la Institutul Mamei și Copilului ar putea fi concediat

Doctorul prins cu mită la Institutul Mamei și Copilului ar putea fi concediat

2 iulie 2015, 11:25

Șefa Secției reanimare toxicologică chirurgicală de la Institutul Mamei și Copilului, care a fost prinsă cu mită, a fost eliberată din funcția de conducător al secției. Contractul ei de muncă este suspendat pe durata unei anchetei interne. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției, Doru Dendiu.

Medicul a cerut câte 550 de lei pentru o procedură de transfuzie a plasmei în sânge de la mama unei fetițe de 8 ani. Angajata Institutului a perceput banii deși această procedură este gratuită pentru minori, aceștia fiind asigurați stat.

Femeia  a luat bani pentru două proceduri, adică 1100 de lei, iar când mama fetiței s-a întors după bani, doctorița i-a spus că „nu ne-am înțeles una pe alta la început”. Mama copilului a filmat însă toată discuția cu telefonul mobil și a expediat-o jurnaliștilor. Mai târziu, șefa secției i-a întors pacientei mita într-un plic.

„Doamna a fost automat eliberată din funcția de șefa a Secției reanimare toxicologică chirurgicală. Contractul de muncă este suspendat pe durata anchetei care poate dura până la 30 de zile. Dacă luăm o decizie înainte de încheierea anchetei, doamna doctor ar putea să o atace în instanță. Probabil că la sfârșitul acestei perioade, contractul ei de muncă va fi desfăcut”, a declarat pentru MedNews purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Doru Dendiu.

Chiar dacă pe teritoriul spitalului sunt instalate 124 de camere de supraveghere, momentul dării de mită nu a fost surprins de acestea. Surse neoficiale din interiorul spitalului ne-au comunicat că nici una dintre camere nu este instalată în cabinetele doctorilor, fapt care le permite să ia mită.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Doctorul prins cu mită la Institutul Mamei și Copilului ar putea fi concediat Reviewed by on . Șefa Secției reanimare toxicologică chirurgicală de la Institutul Mamei și Copilului, care a fost prinsă cu mită, a fost eliberată din funcția de conducător al Șefa Secției reanimare toxicologică chirurgicală de la Institutul Mamei și Copilului, care a fost prinsă cu mită, a fost eliberată din funcția de conducător al Rating: 0
scroll to top