28 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Doi medici moldoveni vor examina victimele accidentului din România
Doi medici moldoveni vor examina victimele accidentului din România

Doi medici moldoveni vor examina victimele accidentului din România

19 august 2015, 16:49

 

Ministerul Sănătății va delega doi medici care vor merge în cele două spitale din România, unde au fost transportate victimele unui accident tragic în care au fost implicați peste 30 de cetățeni ai Republicii Moldova. În urma accidentului, trei copii și o femeie au decedat, iar șapte persoane au fost internate în spitale.

Un autocar cu circa 40 de cetățeni moldoveni la bord s-a răsturnat pe teritoriul României. Accidentul s-a produs pe drumul care leagă Brăila de Galaţi, în dreptul localităţii Baldovineşti.

Inițial, la spitalele din Galați și din Brăila au fost transportate 25 de persoane rănite. Până la ora actuală, șapte oameni au rămas internați. Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a solicitat Ministerului Sănătății, în cadrul ședinței Guvernului, să repartizeze doi medici în cele două spitale unde au fost internați moldovenii. „Acest lucru este necesar pentru a putea reacționa mai repede și mai obiectiv în caz de necesitate”, a menționat Streleț.

Persoanele cu răni superficiale au fost cazate într-un liceu din Brăila, unde li se acordă tot ajutorul, inclusiv asistență psihologică.

Potrivit oficialilor români, autocarul se îndrepta spre Republica Moldova venind din Turcia. Accidentul ar fi avut loc din cauza vitezei excesive pe fondul unor condiţii meteo nefavorabile.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Doi medici moldoveni vor examina victimele accidentului din România Reviewed by on . Ministerul Sănătății va delega doi medici care vor merge în cele două spitale din România, unde au fost transportate victimele unui accident tragic în care au f Ministerul Sănătății va delega doi medici care vor merge în cele două spitale din România, unde au fost transportate victimele unui accident tragic în care au f Rating: 0

 

scroll to top