29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Două intoxicații grave la copii din cauza neatenției părinților
Două intoxicații grave la copii din cauza neatenției părinților

Două intoxicații grave la copii din cauza neatenției părinților

29 ianuarie 2015, 11:52

Un copil de doi ani din Chișinău a ajuns în grija medicilor de la urgență după ce a luat câteva înghițituri de detergent. Un alt copil s-a intoxicat cu motorină. Ambele cazuri s-au întâmplat din vina părinților care au lăsat copiii nesupravegheați.

Copilul de doi ani, din sectorul Centru al Chișinăului, a luat câteva înghiţituri dintr-un detergent găsit pe podea. Ajunși acasă, părinții au chemat ambulanța, iar copilul a fost supus mai multor proceduri medicale. Potrivit Institutului de Medicină Urgentă, copilul a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului. Acolo, însă, acesta a fost externat în aceeași zi.

La începutul acestei săptămâni, un alt copil de numai un an a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a intoxicat cu motorină. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Ocnița, unde micuțul se afla în grija unei vecine. Imediat după ce a constatat că copilul bea dintr-un recipient cu combustibil, femeia l-a dus la Spitalul Raional Ocniţa. Pentru că intoxicaţia s-a dovedit a fi gravă, micuţul a fost transportat la Spitalul Municipal Bălţi. Copilul este acum în afara oricărui pericol.

Specialiștii atenționează părinții să nu-și lase copiii fără supraveghere. În cazul intoxicațiilor cu substanțe precum detergenți sau combustibili, primele organe care suferă sunt esofagul și stomacul. Nu sunt excluse convulsiile. În asemenea cazuri, este extrem de necesară chemarea imediată a echipei de urgență și „spălarea” stomacului.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Două intoxicații grave la copii din cauza neatenției părinților Reviewed by on . Un copil de doi ani din Chișinău a ajuns în grija medicilor de la urgență după ce a luat câteva înghițituri de detergent. Un alt copil s-a intoxicat cu motorină Un copil de doi ani din Chișinău a ajuns în grija medicilor de la urgență după ce a luat câteva înghițituri de detergent. Un alt copil s-a intoxicat cu motorină Rating: 0
scroll to top