5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ebola în Republica Moldova?
Ebola în Republica Moldova?

Ebola în Republica Moldova?

29 august 2014, 15:03

Un japonez a fost reţinut astăzi pe aeroportul din Chişinău cu suspecţie de Ebola, transmite MedNews. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră.

În cadrul investigaţiilor epidemiologice primare, efectuate de Centrul Național de Sănătate Publică, s-a stabilit că persoana în cauză a revenit pe 18 august curent din orașul Johannesburg, Africa de Sud, unde a activat în calitate de inginer. El neagă contactul cu  persoane bolnave în ultima săptămână. Primele simptome de răceală au apărut în Japonia, unde a fost investigat inclusiv la prezenţa virusului Ebola, însă nu cunoaşte rezultatul analizelor.

Concomitent, Centrul Naţional de Sănătate Publică a contactat autorităţile de sănătate publică din Japonia, care au informat că la moment, în țara lor nu există cazuri sau suspecţi la febra hemoragică Ebola. Supravegherea medicală a pacientului continuă.

Totodată, Ion Nistor, șeful serviciului de presă de la Centrul Național de Sănătate Publică a menționat că în Moldova nu pot fi făcute examene de laborator pentru a depista dacă persoanele au contactat virusul ce provoacă hemoragii interne. Medicii de la noi pot doar preleva probe și le pot transmite peste hotare pentru examinare.

Agenția MedNews reamintește că japonezul a fost detectat că avea temperatură de către o cameră specială de la aeroportul Chișinău şi a fost imediat izolat, reducându-se astfel riscurile de a intra în contact cu alţi pasageri din avion.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ebola în Republica Moldova? Reviewed by on . Un japonez a fost reţinut astăzi pe aeroportul din Chişinău cu suspecţie de Ebola, transmite MedNews. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. În cadrul in Un japonez a fost reţinut astăzi pe aeroportul din Chişinău cu suspecţie de Ebola, transmite MedNews. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. În cadrul in Rating: 0
scroll to top