2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a fost reținut de CNA
Ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a fost reținut de CNA

Ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a fost reținut de CNA

8 aprilie 2015, 10:21

Percheziții la fostul ministru al Sănătății. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins la domiciliul lui Andrei Usatîi în cadrul unui dosar de corupție. Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a comunicat pentru MedNews că Andrei Usatîi a fost reținut.

De asemenea, ofițerii fac percheziții la câteva spitale din Chișinău. Astfel, Spitalul Clinic Republican, Spitalul de Urgență, Institutul Oncologic și Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale sunt percheziționate într-un dosar ce vizează achiziții publice în sistemul medical. Este vorba de licitațiile care au fost făcute pentru a achiziționa echipament medical și de consum.

„Descinderile au loc la spitale de nivel republican și local. Printre acestea sunt și Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, Institutul de Cardiologie. Percheziții au loc și în biroul, și la domiciliul directorului Spitalului Republican, Andrei Usatîi”, a spus Starinschi.

Descinderile care au loc la Ministerul de Interne, la Departamentul Instituții Penitenciare și la Agenția Achiziții Publice sunt legate de spitalele care se află în subordinea acestor instituții.

Andrei Usatîi era vizat într-un dosar al CNA, inițiat pe 21 ianuarie 2013 pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu, săvârşite de către o persoană cu funcţie de demnitate publică. Referindu-se la acest dosar, la începutul lunii martie 2015, Usatîi a scris pe pagina sa de facebook că „se caută nodul în papură, deși papura e fără noduri”.

Dacă vina sa va fi dovedită, Andrei Usatîi riscă până la 10 ani de pușcărie.

Anastasia Rusu, Marina Lița MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a fost reținut de CNA Reviewed by on . Percheziții la fostul ministru al Sănătății. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins la domiciliul lui Andrei Usatîi în cadrul unui dosar de corupți Percheziții la fostul ministru al Sănătății. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins la domiciliul lui Andrei Usatîi în cadrul unui dosar de corupți Rating: 0
scroll to top