1 februarie 2016

Acasă » Știri » Explozia de la cantina din Piața Centrală din Chișinău//Trei persoane cu arsuri grave vor fi tratate în România (UPDATE)
Explozia de la cantina din Piața Centrală din Chișinău//Trei persoane cu arsuri grave vor fi tratate în România (UPDATE)

Explozia de la cantina din Piața Centrală din Chișinău//Trei persoane cu arsuri grave vor fi tratate în România (UPDATE)

10 ianuarie 2016, 12:58

Trei persoane cu arsuri grave în cazul exploziei cantinei din Piața Centrală din Chișinău, care s-a produs sâmbăta, 9 ianuarie 2016, vor fi transportate în România. Decizia a fost luată în două etape de către consiliul medical, convocat de Premierul interimar, Gheorghe Brega duminică, 10 ianuarie 2016, la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde sunt internate 12 din cele 13 persoane, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit comunicatului transmis de Executiv, la a doua ședință a consiliului medical în acest caz, prima având loc în seara zilei producerii exploziei, s-a făcut o analiză a stării pacienților și a „posibilităților de tratament de care dispun instituțiile medicale din țara noastră și din alte țări”. În urma acestei analize,  s-a decis ca, „deocamdată, doi dintre pacienți să fie transportați la București pentru tratament”, se mai arată în document.

„Deoarece instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri, mai ales după cazul tragic care s-a produs la București în toamna anului trecut, doi pacienți vor fi transferați la Spitalul municipal București de arsuri și combustie”, a declarat Gheorghe Brega, după ședința consiliului medical.

Din componența consiliului medical fac parte medici ai Centrului Republican de Leziuni Termice, Institutului de Medicină Urgentă și responsabili ai Ministerului Sănătății.

Responsabili de comunicare ai Guvernului mai anunță că al treisprezecelea pacient este în stare extrem de gravă și este internat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

MedNews Sursa Guvernul Republicii Moldova

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Explozia de la cantina din Piața Centrală din Chișinău//Trei persoane cu arsuri grave vor fi tratate în România (UPDATE) Reviewed by on . Trei persoane cu arsuri grave în cazul exploziei cantinei din Piața Centrală din Chișinău, care s-a produs sâmbăta, 9 ianuarie 2016, vor fi transportate în Româ Trei persoane cu arsuri grave în cazul exploziei cantinei din Piața Centrală din Chișinău, care s-a produs sâmbăta, 9 ianuarie 2016, vor fi transportate în Româ Rating: 0
scroll to top