17 iunie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Farmaciștii din România salută interzicerea reclamelor la unele medicamente
Farmaciștii din România salută interzicerea reclamelor la unele medicamente

Farmaciștii din România salută interzicerea reclamelor la unele medicamente

16 decembrie 2015, 16:48

Colegiul Farmaciștilor din România apreciază noile reglementări privind interzicerea publicității la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și susține că publicitatea la medicamente, în esența ei, urmărește doar scopuri comerciale.

Colegiul Farmaciștilor arată, într-un comunicat transmis marți, că legea este în interesul exclusiv al pacienților, pentru o utilizare judicioasă a medicamentelor și a resurselor din sistemul de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor profesionale ale medicului și farmacistului, concurența urmând să fie bazată, în principal, pe criterii profesionale și nu pe criterii comerciale.

„Colegiul Farmaciștilor din România apreciază ca fiind mai mult decât bine-venite noile reglementări privind interzicerea publicității la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, dar și, la fel de important, interzicerea publicității făcute în beneficiul furnizorilor de servicii farmaceutice. Acestea clarifică faptul că publicitatea directă sau mascată la medicamentele cu prescripție este cu desăvârșire interzisă, iar cea a furnizorilor de medicamente este restricționată semnificativ”, precizează sursa citată.

În context, reprezentanții Colegiului Farmaciștilor afirmă că, în ultimii ani, populația a fost supusă unei presiuni permanente în direcția automedicației și promovării agresive a aspectelor comerciale legate de medicament. „Avem aici în vedere, în special, importanța prețului în detrimentul informării corecte cu privire la aspecte esențiale legate de medicament și efectele sale. Cu alte cuvinte, încurajăm pacienții și orice persoană care are o problemă medicală să meargă în primul rând la medicul său, să se consulte cu farmacistul cu privire la efectele medicamentelor prescrise și a eventualelor posibile efecte adverse ori contraindicații și nu să se bazeze pe informații și prezentări care au un rol strict comercial”, adaugă sursa citată.

MedNews Sursa: Colegiul Farmaciștilor din România

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Farmaciștii din România salută interzicerea reclamelor la unele medicamente Reviewed by on . Colegiul Farmaciștilor din România apreciază noile reglementări privind interzicerea publicității la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și Colegiul Farmaciștilor din România apreciază noile reglementări privind interzicerea publicității la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și Rating: 0
scroll to top