28 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Femeile riscă infertilitatea dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână!
Femeile riscă infertilitatea dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână!

Femeile riscă infertilitatea dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână!

17 august 2015, 16:13

Programul de lucru prea încărcat afectează fertilitatea femeilor. Un studiu recent relevă faptul că femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână rămân însărcinate mai greu decât cele care lucrează în regim normal. Datele au fost publicate în Statele Unite ale Americii.

Femeile care lucrează peste 40 de ore pe săptămână sau ridică greutăți mari ar putea avea dificultăți în a rămâne însărcinate, față de femeile care nu lucrează din greu, se afirmă în studiu. Cercetătorii au inclus în documentare 739 de asistente medicale care au încercat să rămână însărcinate în perioada experimentului. S-a constatat că aproximativ 16% dintre ele nu și-au atins obiectivul în termen de un an, în timp ce 5% nu au reușit acest lucru nici după 24 de luni.

Studiul a constatat că femeile care au lucrat mai mult de 40 de ore pe săptămână au avut nevoie de un interval de timp cu aproximativ 20% mai mare pentru a rămâne însărcinate decât cele care au lucrat între 21 și 40 de ore săptămânal. Ridicarea sau deplasarea unor obiecte mai grele de 10 kilograme de mai multe ori pe zi a mărit cu alte 50 de procente intervalul de timp în care asistentele medicale au reușit să rămână însărcinate.

„Rezultatele noastre arată că munca grea, atât în termeni de efort fizic, cât și din punctul de vedere al timpului de lucru, pare să aibă un impact negativ asupra capacității acestor femei de a rămâne însărcinate”, a spus Audrey Gaskins, cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston și principalul autor al studiului.

Cercetătorii au analizat datele unui sondaj la nivel național printre asistente medicale efectuat între 2010 și 2014. Aproximativ 50 la sută dintre femeile din acest studiu aveau cel puțin 33 de ani. Mai mult de 30 la sută dintre femeile din cadrul studiului au afirmat că lucrează peste opt ore pe zi, în timp ce 40 la sută din total au declarat că ridicaseră greutăți mari.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Femeile riscă infertilitatea dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână! Reviewed by on . Programul de lucru prea încărcat afectează fertilitatea femeilor. Un studiu recent relevă faptul că femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână răm Programul de lucru prea încărcat afectează fertilitatea femeilor. Un studiu recent relevă faptul că femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână răm Rating: 0
scroll to top