2 iunie 2015

Acasă » Știri » FLASH//Pachetul de legi anti-tutun a fost votat de Parlament!
FLASH//Pachetul de legi anti-tutun a fost votat de Parlament!

FLASH//Pachetul de legi anti-tutun a fost votat de Parlament!

29 mai 2015, 15:23

La aproape un an de la votarea în prima lectură a pachetului de legi anti-tutun, proiectul de lege a fost votat vineri în Parlament cu 69 de voturi. Astfel noua lege interzice în totalitate publicitatea la produsele din tutun, fumatul în spații închise și semiînchise (indiferent dacă sunt sau nu cabine), dar și sponsorizările din partea companiilor din industria tutunului.

În mai puțin de 20 de minute, aleșii poporului au audiat și au votat în a doua lectură pachetul de legi anti-tutun. Proiectul a fost prezentat de șefa Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti. Ea a recunoscut că a fost ”un proiect foarte complicat”.

Prin Acordul de Asociere Republica Moldova – UE, Moldova s-a angajat să pună în aplicare imediat și în totalitate Convenția cadru a OMS privind controlul tutunului.

La noi în țară încă mi fumează 25 la sută dintre moldoveni, dintre care 51% bărbați, cu vârsta cuprinsă între 15-50 de ani și 8% femei.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
FLASH//Pachetul de legi anti-tutun a fost votat de Parlament! Reviewed by on . La aproape un an de la votarea în prima lectură a pachetului de legi anti-tutun, proiectul de lege a fost votat vineri în Parlament cu 69 de voturi. Astfel noua La aproape un an de la votarea în prima lectură a pachetului de legi anti-tutun, proiectul de lege a fost votat vineri în Parlament cu 69 de voturi. Astfel noua Rating: 0
scroll to top