29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Forum Regional pentru respectarea drepturilor consumatorilor de droguri
Forum Regional  pentru respectarea drepturilor consumatorilor de droguri

Forum Regional pentru respectarea drepturilor consumatorilor de droguri

Chișinăul găzduiește în premieră un eveniment dedicat persoanelor care suferă din cauza acestui viciu

19 mai 2014, 16:56

„Sprijinim instituţiile de stat şi societatea civilă, implicate în activităţi de reducere a riscurilor şi sperăm să avem un dialog continuu în ceea ce ține de felul în care putem să integrăm mai bine aceşti oameni în societate şi sa-i ajutăm să nu fie marginalizaţi”  a declarat prima doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, cea sub patronajul căreia s-a derulat manifestarea.

În cadrul sesiunii sunt abordate probleme ce ţin de incluziunea sociala a utilizatorilor de droguri, dar și drepturile şi accesul acestora la asistenţă medicală. Una din problemele majore din țara noastră rămâne a fi rata înaltă a cazurilor noi de infectare cu HIV şi numărul deceselor din cauza SIDA.  Acest lucru se explică prin finanţarea inadecvată a serviciilor pentru utilizatorii de droguri.

Reţeaua Eurasiatică de Reducere a Riscurilor este o organizaţie nonguvernamentala şi reprezintă o punte de legătură între cele peste 400 de ONG-uri din Europa de Est şi Asia Centrală, care au un scop comun – îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri.. În fiecare an sunt organizate evenimente majore, cu obiectivul de a crea o platformă pentru discuţii între politicieni, cei care iau hotărîrile, şi comunitatea celor care întrebuinţează droguri.

„Acest forum este o oportunitate buna de a confrunta cele trei componente ale procesului: cei care finanțează, cei care realizează programele și cei care beneficiază de aceste servicii” a declarat pentru MedNews, vicepreședintele Rețelei Eurasiatice de Reducere a Riscurilor, Dasha Ocheret.

În cadrul forumului, Reţeaua Euroasiatică de Reducere a Riscurilor va lansa un program finanţat de Fondul Global, care va pleda pentru creşterea investiţiilor naţionale, menite să îmbunătăţească sănătatea şi să protejeze depturile persoanelor utilizatoare de droguri din Belarus, Georgia, Kazahstan, Moldova şi Tadjikistan.

 

Pentru MedNews: Ion Zgîrcu

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Forum Regional pentru respectarea drepturilor consumatorilor de droguri Reviewed by on . „Sprijinim instituţiile de stat şi societatea civilă, implicate în activităţi de reducere a riscurilor şi sperăm să avem un dialog continuu în ceea ce ține de f „Sprijinim instituţiile de stat şi societatea civilă, implicate în activităţi de reducere a riscurilor şi sperăm să avem un dialog continuu în ceea ce ține de f Rating: 0
scroll to top