24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Fumatul poate provoca tentative de sinucidere
Fumatul poate provoca tentative de sinucidere

Fumatul poate provoca tentative de sinucidere

4 mai 2015, 13:05

Pe lângă nenumăratele daune ale fumatului pentru organism, țigările favorizează și tentative de sinucidere. Cercetătorii francezi și americani au descoperit în cadrul unui studiu o legătură directă între fumat și tendința oamenilor de a-și pune capăt zilelor. Studiul a fost publicat în revista medicală „Plos One”.

Cercetătorii au monitorizat în cadrul studiului 34.653 de americani, fumători și nefumători, timp de patru ani: în 2001-2002 și 2004-2005. Participanții la cercetare au răspuns la un chestionar la începutul și la sfârșitul experimentului. A rezultat că un număr mai mare de persoane care fumau la începutul și la sfârșitul studiului au declarat că au avut o cel puțin o tentativă de sinucidere față de cel al nefumătorilor.

„Constatarea este valabilă indiferent de caracteristicile socio-economice ale participanților la experiment, de istoricul lor psihiatric sau de eventuale încercări suicidale anterioare”, afirmă cercetătorii.

Pe de altă parte, riscul unei tentative de sinucidere a fost de patru ori mai mare în rândul noilor fumători și al celor care au reluat fumatul în cursul cercetării, față de nefumători.

Astfel, persoanelor depresive le este recomandată lăsarea fumatului, pornindu-se de la premisa că cine se lasă de fumat, are un psihic mai sănătos.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Fumatul poate provoca tentative de sinucidere Reviewed by on . Pe lângă nenumăratele daune ale fumatului pentru organism, țigările favorizează și tentative de sinucidere. Cercetătorii francezi și americani au descoperit în Pe lângă nenumăratele daune ale fumatului pentru organism, țigările favorizează și tentative de sinucidere. Cercetătorii francezi și americani au descoperit în Rating: 0
scroll to top