18 octombrie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gaburici vrea să inspecteze spitalele
Gaburici vrea să inspecteze spitalele

Gaburici vrea să inspecteze spitalele

19 februarie 2015, 12:26

Noul prim-ministru al Republicii Moldova intenționează să meargă personal în spitale și să analizeze motivele care au stat la baza crizei medicamentelor. În cadrul primei ședințe a Executivului, Chiril Gaburici i-a cerut noului ministru al Sănătății, Mircea Buga, să analizeze criza medicamentelor și să prezinte soluții.

„O situație foarte importantă s-a format pe piața produselor medicamentoase. Vreau ca domnul ministru Buga să analizeze ce se întâmplă cu medicamentul, de ce se scumpește, de ce sunt spitale unde nu există. Vreau să mergem împreună săptămâna viitoare prin spitale și să vedem acolo, pe loc, ce se întâmplă”, a spus Chiril Gaburici.

Premierul i-a cerut ministrului să analizeze dacă scumpirea medicamentelor este justificată.

Criza de medicamente din spitale a intrat și în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Ofițerii CNA vor să se asigure că criza nu a fost generată artificial și că toți funcționarii responsabili au reacționat adecvat și fără interese oculte. De asemenea, ofițerii anticorupție vor să se convingă de faptul nu se aplică scheme speculative prin care anumiți furnizori de medicamente ar încerca să șantajeze autoritățile statului.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gaburici vrea să inspecteze spitalele Reviewed by on . Noul prim-ministru al Republicii Moldova intenționează să meargă personal în spitale și să analizeze motivele care au stat la baza crizei medicamentelor. În cad Noul prim-ministru al Republicii Moldova intenționează să meargă personal în spitale și să analizeze motivele care au stat la baza crizei medicamentelor. În cad Rating: 0
scroll to top