24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gala Premiilor în Sănătate… în cifre
Gala Premiilor în Sănătate… în cifre

Gala Premiilor în Sănătate… în cifre

21 aprilie 2015, 11:56

Câteva zile ne mai despart de cel mai important eveniment medical festiv – Gala Premiilor în Sănătate (GALA), care a ajuns la cea de-a patra ediție.

Tradițional, evenimentul are loc în luna aprilie, lună în care este marcată și Ziua Mondială a Sănătății. MedNews vă propune o retrospectivă în cifre a GALEI de la început până în prezent. Aproximativ 1.000 de persoane au participat la eveniment la cele trei ediții deja organizate.

Doar doi oficiali au fost membri ai juriului din 2012 și până în prezent: Jarno Habicht, directorul OMS Moldova și Mircea Buga, actualul ministru al Sănătății.

Peste 100 de nominalizări, mai exact 104, au fost înregistrate din 2012 până în 2014. În 2015, 50 de candidați s-au înscris în cursa pentru trofeul GALEI. Cei mai mulți candidați, 52 la număr, au fost înregistrați în 2014.

Dacă e să ne referim la secțiunile GALEI, atunci numărul acestora a crescut de la an la an. Astfel, în 2012 au fost înmânate trofee pentru 7 secțiuni. În 2013, numărul acestora a crescut până la 11, iar în anul următor s-au mai adăugat două secțiuni, fiind înregistrate 13 secțiuni ale GALEI. Cifra norocoasă 13 rămâne neschimbată și în acest an. În total, de la începutul GALEI au fost premiați 34 de laureați.

Trofeul GALEI este sculptat din bronz auriu și reprezintă două triunghiuri interpătrunse, care capătă silueta unei clepsidre și este atestată ca fiind unică – cu documente care certifică valoarea artistică a piesei. Figura are înălțimea de 30 cm și poate cântări între 1,800 – 2 kilograme. Pentru realizarea celor 34 de trofee au fost utilizate aproape 70 de kilograme de materiale semiprețioase.

Timp de doi ani, laureații erau selectați inclusiv prin voting. Cele mai multe voturi au fost acumulate de Gheorghe Roșu, director IMSP Spitalul Raional Râșcani, nominalizat în 2014 la secțiunea „Cel mai performant management al instituțiilor medicale” – 3.078 de voturi. Pe locul doi se află echipa CNAM care a realizat proiectul „Linia Verde”, candidații secțiunii „Cea mai bună echipă în promovarea sistemului AOAM”, acumulând 2.019 voturi. La o diferență de 7 voturi de ei se află Echipa tehnologii informaționale a AT Nord-Vest, care au concurat pentru aceeași categorie.

Marina Lița, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gala Premiilor în Sănătate… în cifre Reviewed by on . Câteva zile ne mai despart de cel mai important eveniment medical festiv - Gala Premiilor în Sănătate (GALA), care a ajuns la cea de-a patra ediție. Tradițional Câteva zile ne mai despart de cel mai important eveniment medical festiv - Gala Premiilor în Sănătate (GALA), care a ajuns la cea de-a patra ediție. Tradițional Rating: 0
scroll to top