24 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gesturi de autoprotecție. Reacția fătului unei mame fumătoare
Gesturi de autoprotecție. Reacția fătului unei mame fumătoare

Gesturi de autoprotecție. Reacția fătului unei mame fumătoare

24 martie 2015, 15:53

Este cunoscut faptul că o femeie însărcinată care fumează cauzează o daună enormă atât fătului, cât și propriului organism. Însă un studiu video recent arată că micuții încă nenăscuți au grimase de durere de fiecare dată când mama lor își aprinde o țigară.  

Doctorul Nadja Reissland a cercetat 20 de mame internate la Spitalul Universității James Cook din Middlesbrough, Marea Britanie. Patru dintre femei fumau ]n medie 14 țigări în zi.

Reissland a studiat mișcarea fiecărui făt la 24, 28, 32 și 36 de săptămâni. Ea a depistat că micuții ai căror mame fumau se mișcau mai des, se atingeau și deschideau gurițele, asta în timp ce copiii mamelor nefumătoare de obicei își controlează mai bine mișcările înainte de naștere. Astfel, Reissland a concluzionat că micuții mamelor fumătoare au o dezvoltare încetinită a sistemului nervos central.

Toate mamele participante la studiu au născut copii sănătoși. Cu toate acestea, medicul Nadja Reissland speră că proiectul ei va obține o largă susținere și va încuraja femeile însărcinate să se lase de fumat, întrucât fumatul are un impact negativ nu numai asupra sarcinii, ci și asupra capacității femeilor de a concepe.

Adaptare și traducere pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gesturi de autoprotecție. Reacția fătului unei mame fumătoare Reviewed by on . Este cunoscut faptul că o femeie însărcinată care fumează cauzează o daună enormă atât fătului, cât și propriului organism. Însă un studiu video recent arată că Este cunoscut faptul că o femeie însărcinată care fumează cauzează o daună enormă atât fătului, cât și propriului organism. Însă un studiu video recent arată că Rating: 0
scroll to top