2 iulie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gripa ocolește, deocamdată, Moldova
Gripa ocolește, deocamdată, Moldova

Gripa ocolește, deocamdată, Moldova

2 decembrie 2015, 12:07

Până la data de 30 noiembrie, nu au fost înregistrate cazuri de gripă în Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP). Datele de supraveghere epidemiologică și monitorizare a gripei, infecţiilor acute ale căilor respiratorii (IACRS) și infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) de săptămâna trecută prezintă o situație de îmbolnăvire sub pragul epidemic (313,96 cazuri la 100 000 de locuitori).

În perioada de referință, la nivel național au fost înregistrate 5 451 cazuri de IACRS și 699 cazuri de SARI. Ponderea persoanelor spitalizate din cazurile înregistrate cu IACRS a constituit 3,8%, iar ponderea cazurilor spitalizate cu SARI din numărul total, indiferent de cauză, – 7,5%.

În laboratorul Național de Gripă al Centrului Național de Sănătate Publică au fost investigate 13 probe la prezența virusurilor gripale – toate cu rezultate negative. Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice continuă supravegherea epidemiologică și monitorizarea situației prin gripă, IACRS și SARI, și măsurile de sănătate publică.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gripa ocolește, deocamdată, Moldova Reviewed by on . Până la data de 30 noiembrie, nu au fost înregistrate cazuri de gripă în Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Centrului Național de Sănătate Publică (C Până la data de 30 noiembrie, nu au fost înregistrate cazuri de gripă în Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Centrului Național de Sănătate Publică (C Rating: 0
scroll to top