26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gripa se retrage, dar face noi victime
Gripa se retrage, dar face noi victime

Gripa se retrage, dar face noi victime

25 martie 2015, 10:24

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute s-a redus esențial în ultimul timp. Săptămâna trecută în Moldova s-au înregistrat peste 3 000 de cazuri, cu 23% mai puțin decât în perioada precedentă.  De asemenea, numărul de îmbolnăviri cu gripă s-a redus cu peste 150 timp de o săptămână.

Astfel, nivelul infecțiilor respiratorii acute a fost de 377 de îmbolnăviri la 100 de mii de populaţie, comparativ cu 492 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cumulativ, în sezonul 2014-2015, numărul cazurilor de gripă a constituit – 1 717, a infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare – 192 de mii şi infecţii respiratorii acute severe  – 48 de mii.

Totuși, virusul A(H1N1) continuă să facă victime. Este vorba de o femeie în vârstă de 44 de ani din Chișinău care a decedat acum două zile. Femeia a ajuns la Spitalul Clinic Republican acum două săptămâni, unde a murit din cauza complicațiilor provocate de gripă. Rezultatele de laborator au demonstrat prezența virusului A(H1N1).

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gripa se retrage, dar face noi victime Reviewed by on . Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute s-a redus esențial în ultimul timp. Săptămâna trecută în Moldova s-au înregistrat peste 3 000 de cazuri, cu 23% Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute s-a redus esențial în ultimul timp. Săptămâna trecută în Moldova s-au înregistrat peste 3 000 de cazuri, cu 23% Rating: 0
scroll to top