2 iulie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gripa sezonieră bate în retragere
Gripa sezonieră bate în retragere

Gripa sezonieră bate în retragere

3 martie 2016, 13:05

Gripa sezonieră bate în retragere, susțin medicii epidemiologi care constată o descreștere a morbidității prin acest virus. Numărul de îmbolnăviri a scăzut săptămâna trecută, atingând cifra de 156 cazuri de gripă sezonieră, comparativ cu 171 înregistrate anterior. Cele mai multe îmbolnăviri s-au atestat în Chișinău, Bălți și Florești. De la începutul sezonului epidemic, 17 pacienți au decedat în urma complicațiilor provocate de gripă, pe fundalul maladiilor preexistente. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat împotriva acestui virus. Medicii spun că principala cauză a deceselor este adresarea tardivă după ajutor medical specializat și automedicația.

În acest an, deși pragul epidemic a fost depășit în săptămâna a V-a de monitorizare, țara noastră nu a intrat în stare de epidemie, or acest lucru se întâmplă doar dacă morbiditatea prin gripă se menține peste pragul epidemic timp de trei săptămâni consecutiv. După pandemia de gripă din sezonul epidemic 2009-2010, în Republica Moldova nu a mai fost declarată nici o stare de epidemie.

Conform datelor OMS, atât în țara noastră, cât și în întreaga Uniune Europeană, virusul circulant dominant a fost identificat A(H1N1), mai puțin – virusurile gripale A(H3N2) și de tip B. Toate cele trei tulpini circulante s-au conținut în vaccinul antigripal utilizat în Moldova, în preajma sezonului epidemic.

Dat fiind fapul că riscul de îmbolnăvire cu gripă și IRVA încă persistă, specialiștii îndeamnă populația să consume cât mai multe fructe și legume bogate în vitamina C, să evite locurile aglomerate, iar la primele simptome de boală, să se adreseze după asistența medicală.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gripa sezonieră bate în retragere Reviewed by on . Gripa sezonieră bate în retragere, susțin medicii epidemiologi care constată o descreștere a morbidității prin acest virus. Numărul de îmbolnăviri a scăzut săpt Gripa sezonieră bate în retragere, susțin medicii epidemiologi care constată o descreștere a morbidității prin acest virus. Numărul de îmbolnăviri a scăzut săpt Rating: 0
scroll to top