26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Guvernul a acceptat înăsprirea sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente
Guvernul a acceptat înăsprirea sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente

Guvernul a acceptat înăsprirea sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente

3 martie 2016, 13:41

Inițiativa de înăsprire a sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente și prestatorii de servicii medicale care nu-și respectă angajamentele contractuale de asigurare cu medicamente a fost susținută de Guvern. Proiectul de lege în acest sens pentru modificarea art.77′ din Codul contravențional a fost înaintat de un grup de deputați încă în noiembrie 2015 și a fost avizat pozitiv în cadrul ședinței Executivului de miercuri, 2 martie 2016.

Articolul propus pentru modificare prevede sancţionarea părților care au semnat un contract de achiziţii publice sau de vânzare-cumpărare cu amenzi ce variază în cazul persoanei fizice, de la 50 la 100 de unităţi convenţionale, în cazul persoanei cu funcţie de răspundere de la 120 la 175 de unităţi convenţionale și de la 200 la 500 de unităţi, în cazul persoanei juridice.

În redacția aprobată de Guvern, amenda pentru nerespectarea angajamentelor asumate, în cazul persoanei fizice va crește cu 50 unități convenționale și va constitui între 100 și 150 u.c.,  pentru persoana cu funcţie de răspundere va fi de la 200 la 500 de unităţi convenţionale și respectiv de la 400 la 500 de unităţi, în cazul persoanei juridice.

Guvernul a susținut înăsprirea sancțiunilor cu scopul de a disciplina părțile de a-și onora obligațiile contractuale și de a preveni situațiile de criză a medicamentelor, similare cu cea din 2015, când acestea lipseau din unitățile medicale în prezența unui contract valabil.

Pentru ca proiectul de lege pentru modificarea art.77′ din Codul contravențional să poată fi aplicat, acesta mai urmează să fie votat în Parlament.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Guvernul a acceptat înăsprirea sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente Reviewed by on . Inițiativa de înăsprire a sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente și prestatorii de servicii medicale care nu-și respectă angajamentele contractuale de as Inițiativa de înăsprire a sancțiunilor pentru furnizorii de medicamente și prestatorii de servicii medicale care nu-și respectă angajamentele contractuale de as Rating: 0
scroll to top