18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » IMPORTANT//Polița de asigurare medicală nu se mai scumpește! Prima rămâne la prețul de anul trecut
IMPORTANT//Polița de asigurare medicală nu se mai scumpește! Prima rămâne la prețul de anul trecut

IMPORTANT//Polița de asigurare medicală nu se mai scumpește! Prima rămâne la prețul de anul trecut

8 aprilie 2015, 19:16

Polița de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă nu va fi majorată cu 800 de lei așa cum era prevăzut anterior în proiectul de Lege al fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2015. Miercuri, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru aprobarea legii cu aceeași parametrii financiari de bază, doar cu modificările propuse de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie.

„Parametrii de bază ai Legii fondurilor rămân aceeași. Din punct de vedere financiar, nu sunt schimbări. S-au făcut doar trei modificări ce țin de prima de asigurare în sumă fixă”, a declarat în cadrul ședinței Guvernului ministrul Sănătății, Mircea Buga.

Astfel, prima de asigurare în sumă fixă rămâne la prețul din anul 2014 și va fi de 4 056 lei. De asemenea, termenul pentru procurarea poliței în sumă fixă va fi prelungit încă trei luni din data publicării în Monitorul Oficial al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2015. Totodată, categoriile de persoane care sunt obligate să se asigure în mod individual vor continua să se bucure de reducerile de 50 și 75% la achitarea primei.

Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, dar și alţi cetăţeni ai Republicii Moldova care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern vor achita doar jumătate din contribuție, ceea ce constituie 2 028 lei. Proprietarii de terenuri agricole vor plăti doar 25% din primă, ceea ce constituie 1 014 lei.

Veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2015 depășesc 5 miliarde 160 de milioane de lei, iar cheltuielile – 5 miliarde 260 de milioane de lei. Deficitul este de 100 de milioane de lei.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
IMPORTANT//Polița de asigurare medicală nu se mai scumpește! Prima rămâne la prețul de anul trecut Reviewed by on . Polița de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă nu va fi majorată cu 800 de lei așa cum era prevăzut anterior în proiectul de Lege al fondurilor asigurări Polița de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă nu va fi majorată cu 800 de lei așa cum era prevăzut anterior în proiectul de Lege al fondurilor asigurări Rating: 0
scroll to top