2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » În Spania a apărut primul bolnav de difterie din ultimii 30 de ani
În Spania a apărut primul bolnav de difterie din ultimii 30 de ani

În Spania a apărut primul bolnav de difterie din ultimii 30 de ani

9 iunie 2015, 14:26

Un băiețel nevaccinat de șase ani este primul bolnav de difterie înregistrat în Spania în ultimii aproape 30 de ani. Cazul a apărut ca urmare a deciziei părinților de a nu-și vaccina micuțul, fenomen periculos care ia amploare în toată lumea.

Starea băiatului, originar din regiunea catalană, este gravă, iar medicii îl tratează cu antitoxină. Disperați, părinții lui au decis să renunțe la convingerile lor de a nu vaccina copiii și și-au imunizat cel de-al doilea copil. „Familia este distrusă moral și se simt păcăliți pentru că nu au fost bine informați privind vaccinarea. Ei se simt profund vinovați, iar noi încercăm să-i liniștim”, a declarat medicul-șef pe sănătate publică din Catalonia, Antoni Mateu.

Copilul este internat la spitalul Vall d’Hebron în Secția de terapie intensivă. Medicii spun că organismul pacientului răspunde la tratament. Oficialii din sănătate din regiune încearcă să găsească sursa bolii. Toți oamenii cu care micuțul a intrat în contact sunt supravegheați, iar colegii lui de școală sunt verificați la capitolul vaccinuri. Imunizarea este cea mai bună metodă de a preveni difteria, iar experții Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că ezitarea părinților de a-și vaccina copiii poate provoca epidemii grave.

Difteria este o infecție contagioasă și care se transmite pe cale aeriană. Odată infectat, bolnavul simte dureri de gât și senzație de inflamare, febră și amigdale umflate. Maladia duce la complicații serioase chiar și atunci când este tratată, iar în 10% dintre cazuri este letală.

Adaptare și traducere pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
În Spania a apărut primul bolnav de difterie din ultimii 30 de ani Reviewed by on . Un băiețel nevaccinat de șase ani este primul bolnav de difterie înregistrat în Spania în ultimii aproape 30 de ani. Cazul a apărut ca urmare a deciziei părinți Un băiețel nevaccinat de șase ani este primul bolnav de difterie înregistrat în Spania în ultimii aproape 30 de ani. Cazul a apărut ca urmare a deciziei părinți Rating: 0
scroll to top