26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » În viitorii 5 ani, Ministerul Sănătății planifică ieftinirea operațiilor pe cord și monitorizarea inimilor copiilor
În viitorii 5 ani, Ministerul Sănătății planifică ieftinirea operațiilor pe cord și monitorizarea inimilor copiilor

În viitorii 5 ani, Ministerul Sănătății planifică ieftinirea operațiilor pe cord și monitorizarea inimilor copiilor

28 mai 2015, 16:02

Ministerul Sănătății își propune să sporească cu 30% numărul de supraviețuitori ai maladiilor cardiovasculare. Pentru aceasta, în următorii cinci ani, sunt planificate o serie de acțiuni: secțiile consultative teritoriale vor fi dotate cu utilaj de diagnostic, revascularizarea invazivă va fi posibilă în spitalele regionale și vor fi create noi centre de cardiologie intervențională.

Toate aceste măsuri fac parte din Programul național de prevenire și control al bolilor cardiovasculare pentru anii 2014-2020 a cărui plan de acțiuni a fost aprobat printr-un ordin ministerial.

Documentul are 7 obiective majore, între care reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Ministerul Sănătății propune executarea ecografiei fătului la a 18-a – 20-a săptămână de sarcină, efectuarea ecografiei de screening la toți copiii mai mici de trei ani și măsurarea tensiunii arteriale la toți copiii începând cu trei ani.

Un scop major al programului, care este planificat pentru anii 2017-2020, este elaborarea și implementarea Registrului infarctului miocardic în Republica Moldova.

Ministerul Sănătății își propune să optimizeze diagnosticul aritmiilor cardiace, pentru care planifică, chiar în acest an, crearea în instituțiile terțiare a unui laborator de electrofiziologie și a unui cabinet aritmologic pentru a monitoriza pacienții cu dispozitive implantate.

Și domeniul chirurgiei urmează să fie fortificat, iar programul își propune inclusiv micșorarea costului unei operații la inimă.

Bolile cardiovasculare stau la baza a 57% din decesele înregistrate anual în Republica Moldova.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
În viitorii 5 ani, Ministerul Sănătății planifică ieftinirea operațiilor pe cord și monitorizarea inimilor copiilor Reviewed by on . Ministerul Sănătății își propune să sporească cu 30% numărul de supraviețuitori ai maladiilor cardiovasculare. Pentru aceasta, în următorii cinci ani, sunt plan Ministerul Sănătății își propune să sporească cu 30% numărul de supraviețuitori ai maladiilor cardiovasculare. Pentru aceasta, în următorii cinci ani, sunt plan Rating: 0
scroll to top