28 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Încă o presupusă victimă a gripei a decedat în satul Răzeni
Încă o presupusă victimă a gripei a decedat în satul Răzeni

Încă o presupusă victimă a gripei a decedat în satul Răzeni

24 februarie 2015, 15:15

Virusul gripal AH1N1 se pare că a mai făcut o victimă. O femeie de 38 de ani din satul Răzeni, raionul Ialoveni a murit noaptea trecută. Medicii nu sunt însă deocamdată siguri că femeia a murit anume din cauza virusului gripal.

Potrivit presei, femeia, mamă a doi copii, a sesizat acum patru zile primele simptome ale bolii, însă s-a adresat abia ieri la medic, invocând cu o presupusă pneumonie pe fon de gripă. Medicii de la Centrul de Sănătate Publică din raionul Ialoveni neagă însă informațiile. „Nici noi nu știm încă de ce a murit pacienta. Cazul este mediatizat neîntemeiat. Nu au fost făcute nici testele de laborator și nici autopsia”, a precizat pentru MedNews medicul-șef al CSP Ialoveni, Mihail Frunză.

Avocatul Mihai Contescu a fost răpus de gripă?

Presa a semnalat în ultimele două zile că secțiile de boli infecțioase din cadrul instituțiilor medicale sunt arhipline, din cauza infecțiilor respiratorii. Pe de altă parte, medicii spun că situația este sub control. „Întreprindem măsuri ca să protejăm pacienții și nu aș spune că ne confruntăm cu un flux exagerat de bolnavi. Mai avem destule paturi”, a comunicat pentru MedNews directorul medical al Institutului Mamei și Copilului, Ina Palii.

Potrivit directorului Spitalului Clinic Municipal de Boli Infecțioase pentru copii, Ludmila Bârcă, „în spital sunt internați 48 de pacienți cu gripă, dar situația se schimbă din oră în oră. Unii pleacă, alții vin. Pe unii îi redirecționăm la alte spitale, așa că nu avem probleme cu paturile”.

A 4-a victimă. Un bărbat din Chișinău a fost răpus de gripă

Și la Spitalul clinic municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” sunt destule paturi. „Toți pacienții cu gripă îi redirecționăm la spitalul de boli infecțioase, iar la noi rămân cei cu bronșite și pneumonii post-virale”, a comunicat directorul instituției, Nicolae Starciuc.

Până la ora 18.00 a zilei de ieri, în Republica Moldova au fost confirmate prin metoda le laborator 155 de cazuri de îmbolnăvire și 5 cazuri de deces provocate de gripă. Încă două decese ar fi fost provocate de virusul AH1N1, fără însă a fi confirmate.

Felicia Nedzelschi, Anastasia Rusu, MedNews

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Încă o presupusă victimă a gripei a decedat în satul Răzeni Reviewed by on . Virusul gripal AH1N1 se pare că a mai făcut o victimă. O femeie de 38 de ani din satul Răzeni, raionul Ialoveni a murit noaptea trecută. Medicii nu sunt însă de Virusul gripal AH1N1 se pare că a mai făcut o victimă. O femeie de 38 de ani din satul Răzeni, raionul Ialoveni a murit noaptea trecută. Medicii nu sunt însă de Rating: 0
scroll to top