29 iulie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » INOVAȚIE: Bolnavii cardiaci își vor putea trata aritmiile într-un nou laborator
INOVAȚIE: Bolnavii cardiaci își vor putea trata aritmiile într-un nou laborator

INOVAȚIE: Bolnavii cardiaci își vor putea trata aritmiile într-un nou laborator

24 iulie 2015, 15:30

Ministerul Sănătății anunță că pacienții din Moldova care suferă de aritmii complexe pot beneficia în premieră de diagnostic şi tratament la un laborator din cadrul Institutului de Cardiologie. Laboratorul de Electrofiziologie oferă ajutor pacienților cu palpitații, sincope sau stop cardiac.

Laboratorul de Electrofiziologie Clinică din cadrul Departamentului Cardiologie de urgenţă a Institutului de Cardiologie este unic în Moldova. Investigațiile făcute în cadrul noului laborator permit identificarea rapidă a aritmiei, aplicarea curentului de radiofrecvență şi anihilarea focarului aritmic.

Primele tratamente au fost efectuate în cadrul unui proiect de colaborare dintre medicii moldoveni și cehi. Astfel, în aprilie și iulie curent, pentru prima dată în Moldova, au fost efectuate proceduri chirurgicale, cu eradicarea completă a disritmiei cardiace la 22 de pacienți cu aritmii severe. Tratamentul cu succes al tahicardiilor paroxistice a permis externarea pacienților chiar a doua zi după procedură.

Amintim că mai multe disritmii cardiace, inclusiv cele cu pericol nemijlocit asupra vieții pacientului, nu au o soluție deplină terapeutică și doar tratamentul chirurgical ar putea schimba radical atât starea clinică, cât și pronosticul de durată.

Crearea acestui laborator, dotat cu echipament performant, este unul dintre obiectivele Programului Național de prevenire și control al bolilor cardiovasculare pentru anii 2014-2020.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
INOVAȚIE: Bolnavii cardiaci își vor putea trata aritmiile într-un nou laborator Reviewed by on . Ministerul Sănătății anunță că pacienții din Moldova care suferă de aritmii complexe pot beneficia în premieră de diagnostic şi tratament la un laborator din ca Ministerul Sănătății anunță că pacienții din Moldova care suferă de aritmii complexe pot beneficia în premieră de diagnostic şi tratament la un laborator din ca Rating: 0
scroll to top