25 decembrie 2014

Acasă » Știri » Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a reziliat contractul cu „ASITO”
Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a reziliat contractul cu „ASITO”

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a reziliat contractul cu „ASITO”

13 noiembrie 2014, 15:23

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie este una din instituțiile medicale contractate de compania „ASITO”, pentru prestarea serviciilor medicale facultative, care a reziliat contractul cu acest asigurator privat imediat după apariția cererii de chemare în judecată a „ASITO” contra CNAM. „Am reziliat contractul cu „ASITO” ca să nu admitem niște cheltuieli pentru tratamentul pacienților pe care nu ni le vom mai putea recupera”, a explicat, pentru MedNews, directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Andrei Uncuță.

„Nu vrem să avem contract cu un partener care ne cheamă în judecată și speră să ne ia banii. O să așteptăm decizia instanței de judecată, dar pentru noi totul este clar”, a menționat Uncuță. El a precizat că „ASITO” a achitat până acum integral serviciile medicale prestate de instituția medicală pe care o conduce.

”Atunci când au gândit asigurările medicale facultative ei (ASITO – n.n.) știau la ce merg. Și dacă și-au permis să presteze niște servicii medicale în afara Programului unic, asumându-și costurile suplimentare – e business-ul lor. Aceasta nu are nici o legătură cu CNAM. Dar eu cunosc cazuri când unii pacienți încercau să profite de polița medicală facultativă pentru cazuri mai grave, inclusiv operații pe cord sau transplant, iar „ASITO” le spunea: „Aceste servicii nu sunt incluse în polița de asigurare facultativă”. Adică, polița de asigurare obligatorie oferă un volum mai vast de asistență medicală decât cea facultativă. Asta chiar dacă în toată lumea se întâmplă exact invers. „ASITO” a crezut că cu bani puțini, va putea face bani mulți, iar acum vrea să pună mâna pe banii statului”, a concluzionat directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Pentru MedNes: Mariana Lița

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a reziliat contractul cu „ASITO” Reviewed by on . Institutul de Neurologie și Neurochirurgie este una din instituțiile medicale contractate de compania „ASITO”, pentru prestarea serviciilor medicale facultative Institutul de Neurologie și Neurochirurgie este una din instituțiile medicale contractate de compania „ASITO”, pentru prestarea serviciilor medicale facultative Rating: 0
[kml_flashembed movie="/wp-content/uploads/2014/05/bann_728_90.swf" height="90" width="728" /]
scroll to top