29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » INSTRUCȚIUNI UTILE. Primul ajutor în caz de arsuri la copii
INSTRUCȚIUNI UTILE. Primul ajutor în caz de arsuri la copii

INSTRUCȚIUNI UTILE. Primul ajutor în caz de arsuri la copii

23 septembrie 2015, 9:46

Accidentele în rândul copiilor soldate cu arsuri se produc des la grădiniță, școală sau chiar acasă. În această situaţie, timpul în care copilul primeşte ajutorul medical trebuie valorificat la maxim.

Arsurile (combustiile) cer o implicare imediată şi corectă din punct de vedere medical. De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl facă un adult care se află în preajma copilului care a suferit o combustie, este să îl scoată imediat de sub acțiunea focului sau a sursei care i-a provocat combustia şi să expună zona afectată sub un jet de apă rece, în mediu, pentru 20 minute. Apa rece va reduce durerea şi edemul şi va permite examinarea ulterioară a locului afectat. Imediat după asta, înlăturați hainele din zona arsurii, tăiați-le atent cu foarfeca pentru a nu trauma locul afectat.

După ce a fost expus unui jet cu apă rece, adultul poate aplica un spray/spumă pentru arsuri. Preparatul poate fi găsit la farmacie ori în supermarketuri. E recomandabil să-l aveți acasă în trusa medicală. Dacă ați descoperit că combustia e mai mare în diametru de 1 cm și e profundă, trebuie să chemați obligatoriu ambulanţa pentru acordarea ajutorului medical specializat. Aceasta va transporta copilul la Centrul de Combustie din Chişinău. Trebuie să știți că nu toate centrele medicale sunt abilitate să trateze astfel combustiile.

Atenție, în caz de arsuri, nu faceți asta!

NU ungeți suprafața afectată cu unt, ulei, ouă, alte substanțe alimentare cu conținut de grăsimi și proteine

NU folosiți pentru hidratarea locului afectat de arsură apa caldă

NU expuneți întreg corpul sub jetul de apă rece

NU scoateți forţat hainele

Pentru MedNews: Dr. Mihai Taşnic, medic cardiolog, șef Departament Urgenţă Medpark.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
INSTRUCȚIUNI UTILE. Primul ajutor în caz de arsuri la copii Reviewed by on . Accidentele în rândul copiilor soldate cu arsuri se produc des la grădiniță, școală sau chiar acasă. În această situaţie, timpul în care copilul primeşte ajutor Accidentele în rândul copiilor soldate cu arsuri se produc des la grădiniță, școală sau chiar acasă. În această situaţie, timpul în care copilul primeşte ajutor Rating: 0
scroll to top