17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » La Chișinău începe cel mai mare forum științific al mediciniștilor
La Chișinău începe cel mai mare forum științific al mediciniștilor

La Chișinău începe cel mai mare forum științific al mediciniștilor

12 mai 2016, 9:24

Congresul internaţional al studenţilor şi tinerilor medici MedEspera 2016, ediția a 6-ea, cel mai mare forum științific al țării organizat și gestionat de mediciniști, începe astăzi, 12 mai, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, anunță Alma Mater a medicinii autohtone.

Manifestarea științifică se va desfășura în perioada 12-14 mai și va înregistra peste 850 de participanți din România, Ucraina, Germania, Rusia, Lituania, Israel și Armenia. Lucrările congresului vor fi susținute în limba engleză.

Ceremonia de deschidere a congresului va avea loc în data de 12 mai, începând cu ora 15:00, în Sala Senatului a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

MedEspera oferă oportunitatea tinerilor cercetători din țară și din străinătate să efectueze un schimb de experiență pentru a se familiariza cu cele mai recente realizări științifice în domeniile medicinei și farmaceuticii. Participanţii (studenți, masteranzi, rezidenți, doctoranzi, medici până la vârsta de 35 de ani) vor prezenta comunicări și vor participa la workshopuri pentru dezvoltarea abilităților practice, în cadrul  următoarelor secţiuni: ştiinţe fundamentale, chirurgie, ştiinţe medicale (medicină internă), farmacie, stomatologie, îngrijire medicală, sănătate publică, etică medicală şi deontologie.

Conferințele magistrale vor fi susținute de medici notorii de nivel internațional. Printre invitații de onoare ai ediției MedEspera din acest an vor fi: Grigore Tinică, chirurg cardiovascular, România; Vlad Brașoveanu, chirurg, specialist în transplant hepatic, România; Alexandr Mustea, specialist în obstetrică și ginecologie, Germania; Karin Bauer, chirurg traumatolog și Marc Schaan, specialist în neuroreabilitare, Germania.

Congresul internațional al studenţilor şi tinerilor medici MedEspera este bienal și este organizat de Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină, cu susținerea USMF „Nicolae Testemițanu”.

Vezi aici agenda MedEspera, ediția a 6-ea

MedNews Sursa: USMF

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
La Chișinău începe cel mai mare forum științific al mediciniștilor Reviewed by on . Congresul internaţional al studenţilor şi tinerilor medici MedEspera 2016, ediția a 6-ea, cel mai mare forum științific al țării organizat și gestionat de medic Congresul internaţional al studenţilor şi tinerilor medici MedEspera 2016, ediția a 6-ea, cel mai mare forum științific al țării organizat și gestionat de medic Rating: 0
scroll to top