3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Liberia a fost declarată liberă de Ebola
Liberia a fost declarată liberă de Ebola

Liberia a fost declarată liberă de Ebola

15 octombrie 2015, 9:09

Liberia a fost declarată liberă de Ebola de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) după 42 de zile în care nu a fost înregistrat nici un caz de boală.

Statul din Africa de Vest a fost unul dintre cele mai grav afectate de virusul mortal alături de Guineea vecină și Sierra Leone.

Vestea i-a bucurat pe băștinași care și-au exprimat mulțumirea că se pot reîntoarce la cultura tradițională liberiană de a se saluta prin strângerea de mâini și de a mânca din aceeași veselă.

Totuși, organizația de caritate Medicina Fără Frontiere a cerut să fie respectată prudența în acest sens, cel puțin până când Ebola nu va fi eradicată din întreaga regiune. Boala se transmite prin contact fizic cu persoanele infectate.

Din decembrie 2013, în cele trei țări africane, cele mai afectate de  Ebola, au decedat 11.005 de peroane.

Autoritățile liberiene s-au angajat să mențină sub supraveghere sporită situația epidemiologică pentru cel puțin un an după ce țara a fost declarată liberă de Ebola.

Săptămâna trecuta în Guineea și Sierra Leone au fost raportate mai puțin de 20 de cazuri de Ebola. Trimisul special al ONU pe Ebola, David Nabarro susține că în următoarele luni numărul de îmbolnăviri se va reduce la zero.

Sursa: Euronews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Liberia a fost declarată liberă de Ebola Reviewed by on . Liberia a fost declarată liberă de Ebola de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) după 42 de zile în care nu a fost înregistrat nici un caz de boală. Sta Liberia a fost declarată liberă de Ebola de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) după 42 de zile în care nu a fost înregistrat nici un caz de boală. Sta Rating: 0
scroll to top