18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Mai rapizi la vot, mai lenți la aplicarea legii
Mai rapizi la vot, mai lenți la aplicarea legii

Mai rapizi la vot, mai lenți la aplicarea legii

17 decembrie 2015, 14:35

Legea moldovenească antitutun, votată mai devreme cu trei luni decât cea din România, va intra în vigoare mai târziu în aplicare, în sensul interzicerii fumatului în spațiile închise.

Camera Deputaților a României a aprobat, marți, proiectul legii care interzice fumatul în toate spațiile publice. Legea prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, inclusiv cele de la locul de muncă, locurile de joaca pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului și urmează să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Deci, va intra în vigoare la 45 de zile, undeva prin luna februarie a anului 2016.

Comparativ, în Republica Moldova, Legea cu privire la controlul tutunului a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 septembrie 2015, dar prevederea care interzice fumatul în aceleași tipuri de localuri publice, închise și semi-închise, ca în România, va intra în vigoare abia pe 31 mai 2016 – cu aproximativ patru luni mai târziu decât peste Prut.

Legea moldovenească permite fumătorilor până la intrarea în vigoare a prevederii să fumeze în spațiile publice, dacă angajatorii, proprietarii sau administratorii de locuri publice sau locuri de muncă nu au amenajat zone speciale pentru fumat. În același timp, fumătorii din România vor putea să-și aprindă țigările oriunde până la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat acum două zile.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mai rapizi la vot, mai lenți la aplicarea legii Reviewed by on . Legea moldovenească antitutun, votată mai devreme cu trei luni decât cea din România, va intra în vigoare mai târziu în aplicare, în sensul interzicerii fumatul Legea moldovenească antitutun, votată mai devreme cu trei luni decât cea din România, va intra în vigoare mai târziu în aplicare, în sensul interzicerii fumatul Rating: 0
scroll to top