24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Majorarea salariilor pentru lucrătorii medicali mai așteaptă

Majorarea salariilor pentru lucrătorii medicali mai așteaptă

30 septembrie 2015, 12:02

Principala revendicare a sindicaliștilor Federației Sindicale „Sănătatea” expusă ieri la întrunirea cu ministra Sănătății, Ruxanda Glavan și directorul adjunct al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Iurie Osoianu a fost cea privind majorarea salariilor pentru lucrătorii medicali. Subiectul extrem de delicat. chiar dacă trecut printre celelalte probleme revendicate din sistem și legate de politici, a ținut sensibilizată  atenția publicului care a reacționat viu la orice mesaje care au fost rostite de la tribună.

Cu toate că la solicitarea de majorare a salariilor cu cel puțin 25 la sută de la 1 ianuarie 2016, ministra Sănătății nu a făcut promisiuni concrete, vestea că oficiala și-ar dori dublarea salariilor pe etape, începând cu anul viitor, i-a entuziasmat de participanții la forum. Aceștia au aplaudat când ministra a spus că va impune utilizarea eficientă a veniturilor în sănătate pentru a răspunde revendicării, referindu-se la micșorarea salariilor a 325 de angajați ai CNAM și reducerea fondului de administrare al Companiei.

Deși era prezent în sală, directorul adjunct al CNAM, Iurie Osoianu nu a avut cum să răspundă la această inițiativă a ministrei, Glavan, care a făcut abstracție de prezența acestuia, adresându-se în expunerea sa doar gazdei evenimentului: „Fără supărări domnule președinte, dar atunci când salariul mediu al celor 325 de angajați ai Companiei constituie 9 mii de lei, iar salariul mediu în sistem constituie – 4800 lei (…) nu consider că este corect”.

În același timp, ministra a spus că va propune un concept nou de salarizare în baza plății pe specialitate și a indicatorilor de performanță. Potrivit lui Glavan, aplicarea noului concept de salarizare ar trebui să aibă impactul cel mai mare asupra salariilor tinerilor specialiști pentru care majorarea ar putea ajunge la 50%. Celelalte categorii de lucrători medicali ar putea avea o creștere de 10-15 % la salariu.

La lipsa unor promisiuni concrete de majorare a salariilor lucrătorilor medicali din partea ministrei Sănătății, președintele Federației Sindicale „Sănătatea”, Aurel Popovici s-a arătat înțelegător: „Înțelegem care este situația din țară, că este greu pentru toată lumea, dar astăzi, cu certitudine, salariile nu mai fac față necesităților lucrătorilor medicali (…) Am solicitat majorarea salariilor cu cel puțin 25 la sută de la 1 ianuarie 2016, deci rămâne a fi în discuție această problemă”, a conchis acesta.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Majorarea salariilor pentru lucrătorii medicali mai așteaptă Reviewed by on . Principala revendicare a sindicaliștilor Federației Sindicale „Sănătatea” expusă ieri la întrunirea cu ministra Sănătății, Ruxanda Glavan și directorul adjunct Principala revendicare a sindicaliștilor Federației Sindicale „Sănătatea” expusă ieri la întrunirea cu ministra Sănătății, Ruxanda Glavan și directorul adjunct Rating: 0
scroll to top