29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună
Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună

Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună

3 noiembrie 2014, 15:06

Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună. Peste 70% dintre respondenții sondajului de opinie „Vox Populi – octombrie 2014. Aspecte social-economice și politice” au apreciat drept bună și foarte bună starea sa de sănătate. Totodată, jumătate dintre persoanele intervievate susțin că nu duc un mod de viață prea sănătos, iar 3 la sută nu au putut răspunde la întrebare, deoarece nu cunosc ce înseamnă mod de viață sănătos, informează MedNews.

34 la sută dintre respondenții sondajului de opinie susțin că polița de asigurare medicală acoperă costurile pentru tratament. Dintre aceștia 18,7 la sută spun că acoperă o jumătate din cost, 9,8% – o parte mare, iar 5,5% – totalmente. Peste 13 la sută dintre cei intervievați spun că  polița nu acoperă nicio parte din cheltuieli. Totodată, peste 70 la sută dintre respondenții sondajului susțin că asistența medicală s-a îmbunătățit odată cu introducerea pachetului unic de servicii medicale, în special pentru cei săraci și pentru păturile vulnerabile. Peste 50 la sută consideră suficient volumul de servicii medicale în cadrul poliței de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2013 în timp ce 36% îl consideră insuficient.

76% dintre persoanele chestionate consideră că managerii din sistemul sanitar conduc eficient instituțiile medicale.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 11-20 octombrie pe un eșantion de 1063 respondenți din 71 de localități reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene cu o eroare maximală de 3%.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună Reviewed by on . Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună. Peste 70% dintre respondenții sondajului de opinie „Vox Populi – oc Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova consideră că starea lor de sănătate este bună. Peste 70% dintre respondenții sondajului de opinie „Vox Populi – oc Rating: 0
scroll to top