24 iulie 2015

Acasă » Știri » Medicii interzic scăldatul în râul Nistru și în lacurile din Chișinău
Medicii interzic scăldatul în râul Nistru și în lacurile din Chișinău

Medicii interzic scăldatul în râul Nistru și în lacurile din Chișinău

20 iulie 2015, 11:29

Spațiile pentru scăldat din Moldova sunt periculoase pentru sănătate. Plajele de la „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi de la râul Nistru nu corespund cerințelor sanitare. Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din Chişinău a evaluat în luna iulie starea sanitară a zonelor de agrement și a constatat nereguli.

Au fost prelevate probele de apă din bazinele acvatice şi de nisip de pe plaje. Conform rezultatelor investigaţiilor de laborator, calitatea apei din lacurile „Valea Trandafirilor” , „Valea Morilor”, „Vatra”  şi râul Nistru se încadrează în clasele de calitate IV, V după parametrii microbiologici şi chimici. Nici unul din cele șase puncte examinate nu corespund cerinţelor de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă şi nu se recomandă pentru a fi utilizate în scopuri  de agrement.

Totodată, pe 17 iulie a fost depistat vibrionul cholerae în probele de apă prelevate din Nistru.

Scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă un risc de a contacta maladii infecţioase cum este hepatita virală A, meningita seroasă, bolile diareice acute, boli de piele etc. Contactul direct cu nisipul poluat de pe plaje poate favoriza apariţia maladiilor parazitare cum sunt ascaridioza, trichocefaloza, toxocaroza.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medicii interzic scăldatul în râul Nistru și în lacurile din Chișinău Reviewed by on . Spațiile pentru scăldat din Moldova sunt periculoase pentru sănătate. Plajele de la „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi de Spațiile pentru scăldat din Moldova sunt periculoase pentru sănătate. Plajele de la „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi de Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top