5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Memoria bărbaților este mai afectată la bătrânețe decât cea a femeilor
Memoria bărbaților este mai afectată la bătrânețe decât cea a femeilor

Memoria bărbaților este mai afectată la bătrânețe decât cea a femeilor

19 martie 2015, 10:05

Bărbații trecuți de 40 de ani au probleme mai mari cu memoria decât femeile de aceeași vârstă. Concluzia transpare dintr-un studiu american.

Rezultatele cercetării au indicat că, deși hipocampul — zona cerebrală responsabilă de procesul de memorare — începe în mod normal să scadă în volum, la ambele sexe, începând cu vârsta de 30 de ani, la bărbați această diminuare tinde să aibă loc mai rapid.

Deocamdată, este neclar de ce la femei această diminuare a hipocampului are loc mai lent, dar explicația ar putea avea legătură cu faptul că estrogenii (secretați în cantități semnificativ mai mari la femei) le protejează acestora creierul până la o vârstă mai înaintată, susține doctorul Clifford Jack Jr. de la Clinica și Fundația Mayo din Minnesota.

Studiul, realizat cu eșantionul de 1.246 persoane cu vârste cuprinse între 30 și 95 de ani, a indicat totodată că problemele de memorie sunt resimțite de către toate persoanele care au ajuns la jumătatea vieții și că prezența acestora nu trebuie să îi îngrijoreze automat, ca prevestind demența.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Memoria bărbaților este mai afectată la bătrânețe decât cea a femeilor Reviewed by on . Bărbații trecuți de 40 de ani au probleme mai mari cu memoria decât femeile de aceeași vârstă. Concluzia transpare dintr-un studiu american. Rezultatele cercetă Bărbații trecuți de 40 de ani au probleme mai mari cu memoria decât femeile de aceeași vârstă. Concluzia transpare dintr-un studiu american. Rezultatele cercetă Rating: 0
scroll to top