7 iulie 2015

Acasă » Știri » Mihai Moldovanu, în vizorul Comisiei Naționale de Integritate
Mihai Moldovanu, în vizorul Comisiei Naționale de Integritate

Mihai Moldovanu, în vizorul Comisiei Naționale de Integritate

2 iulie 2015, 16:12

Șeful Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de încălcarea regimul juridic al conflictului de interese. Acesta a intrat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (CNI) după ce a dat în locațiune un spațiu public pentru o societate comercială administrată de fiica lui.

Șeful Direcției Sănătății nu a avizat cererea de solicitare a spațiului din partea fiicei sale, dar CNI consideră că acesta și-a folosit pârghiile de serviciu pentru a oferi în timp util câteva încăperi amplasate la etajele 1 și 2 din incinta Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 pe o perioadă de 25 de ani.

S-a mai stabilit că Moldovanu nu a informat primarul despre interesul său în decurs de 3 zile de la data constatării.

Actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictului de interese de către Mihai Moldovanu va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzii prevăzute la art. 3132 Cod contravențional. Moldovanu ar putea, totuși, contesta în judecată decizia CNI. „Așa și voi face! Voi contesta acest document, pentru că eu nu am semnat așa ceva și prima dată aud despre un asemenea caz. Din câte știu, fiica mea nu administrează nici un spațiu comercial”, a declarat pentru MedNews, Mihai Moldovanu.

Șeful Direcției Sănătate a mai fost în vizorul CNI în 2013 și 2014 pentru nedeclararea unor venituri.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mihai Moldovanu, în vizorul Comisiei Naționale de Integritate Reviewed by on . Șeful Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de încălcarea regimul juridic al conflictului de interese. Acesta a Șeful Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de încălcarea regimul juridic al conflictului de interese. Acesta a Rating: 0
scroll to top