18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Mii de australieni riscă să contacteze virusul HIV după ce au mers la stomatolog
Mii de australieni riscă să contacteze virusul HIV după ce au mers la stomatolog

Mii de australieni riscă să contacteze virusul HIV după ce au mers la stomatolog

3 iulie 2015, 10:28

Vizită cu ghinion la stomatolog. Mii de australieni ar putea fi infectați cu virusul HIV după ce au mers la cabinetul stomatologic. Medicii le recomandă să-și facă analize pentru a verifica dacă sunt sănătoși.

Riscul a apărut după ce s-a constatat că în clinicile stomatologice din Sydney nu se respectau condițiile de igienă. Aproximativ 11 mii de australieni riscă să se infecteze atât cu virusul HIV, cât și cu hepatită.

Ministerul Sănătăţii al Australiei a anunţat că 12 medici stomatologi din diferite clinici au fost acuzaţi de încălcarea regulilor de igienă – echipamentele medicale erau nesterilizate corespunzător, iar condiţiile de igienă erau precare.

Directorul pentru Protecţia Sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătății, Jeremy McAnulty, susține că, până în prezent, nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire din această cauză, iar riscul de transmitere a bolilor este scăzut. Totuși, există îngrijorări legate de persoanele care au realizat astfel de proceduri medicale invazive.

Investigaţia la clinicile stomatologice a fost declanşată în urma unei plângeri depuse în 2014, în luna noiembrie. Anchetatorii au descoperit încălcarea condiţiilor de igienă. „Au fost identificate probleme privind curăţenia, sterilizarea şi depozitarea instrumentelor medicale, în sensul că toate aceste practici nu erau în conformitate cu regulile stomatologice din Australia”, a subliniat reprezentantul Consiliului Medicilor Stomatologici din cadrul Ministerului Sănătății, Shane Fryer.

Până în momentul în prezent, şase medici dentişti au fost suspendaţi din funcţie şi alţi şase şi-au pierdut autorizaţiile.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mii de australieni riscă să contacteze virusul HIV după ce au mers la stomatolog Reviewed by on . Vizită cu ghinion la stomatolog. Mii de australieni ar putea fi infectați cu virusul HIV după ce au mers la cabinetul stomatologic. Medicii le recomandă să-și f Vizită cu ghinion la stomatolog. Mii de australieni ar putea fi infectați cu virusul HIV după ce au mers la cabinetul stomatologic. Medicii le recomandă să-și f Rating: 0
scroll to top