26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ministerul Sănătății decide reorganizarea Serviciului de sănătate publică
Ministerul Sănătății decide reorganizarea Serviciului de sănătate publică

Ministerul Sănătății decide reorganizarea Serviciului de sănătate publică

7 iulie 2015, 15:24

Astăzi se decide soarta Serviciului de sănătate publică. La Ministerul Sănătății are loc o ședință planificată cu decidenții din sistem și cu reprezentanții Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) referitor la modalitatea de restructurare a serviciului.

„Vom discuta despre reformarea serviciului nostru. Decizia va fi făcută publică ulterior. La moment sunt mai multe viziuni și va fi acceptată cea mai convenabilă. Noi am fost invitați la minister pentru a prezenta propunerile CNSP. În principiu, propunerile au fost deja examinate, dar urmează să se decidă care dintre ele va fi implementată din cele câteva modele care au fost înaintate de CNSP, Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății. Eu cred că va fi o combinație din toate versiunile existente”, a comunicat pentru MedNews directorul Centrului Național de Sănătate Publică, Mihai Pîsla.

Discuțiile despre reorganizarea sistemului de sănătate publică au început în luna martie, când Ministerul Sănătății a expediat Centrelor de Sănătate Publică din țară „scrisori de constrângere bugetară”. „În conformitate cu constrângerile bugetare actuale, cauzate de conjunctura economico-financiară și internă nefavorabilă, Ministerul Sănătății solicită în regim de urgență, prezentarea către medicii-șefi a noilor scheme de încadrare a centrelor de sănătate publică, începând cu 1 aprilie 2015, în limitele mijloacelor bugetare prevăzute în bugetul provizoriu”, se arata în scrisoare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministerul Sănătății decide reorganizarea Serviciului de sănătate publică Reviewed by on . Astăzi se decide soarta Serviciului de sănătate publică. La Ministerul Sănătății are loc o ședință planificată cu decidenții din sistem și cu reprezentanții Cen Astăzi se decide soarta Serviciului de sănătate publică. La Ministerul Sănătății are loc o ședință planificată cu decidenții din sistem și cu reprezentanții Cen Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top