18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ministerul Sănătății explică mutările de la CNMUAP
Ministerul Sănătății explică mutările de la CNMUAP

Ministerul Sănătății explică mutările de la CNMUAP

8 decembrie 2015, 12:11

După ce luni, 7 decembrie, circa 450 de medici din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au protestat împotriva deciziilor Ministerului Sănătății pe care le consideră „de decapitare” a Serviciului de Asistență Medicină de Urgență Prespitalicească (SAMUP) și de demitere a lui Iurie Crasiuc din funcția de director interimar al instituției,  Ministerul Sănătății și-a prezentat poziția într-un comunicat de presă, emis în seara zilei de protest.

Potrivit, Ministerului Sănătății, autoritatea responsabilă de elaborarea politicilor în domeniul Sănătății „a inițiat procedura de fondare a unei Instituții Unice în scopul optimizării sistemului de asistență medicală urgentă din Republica Moldova, conform cu Hotărârea de Guvern nr. 377 din 16 iunie 2015 cu privire la instituirea Centrului Național de Asistentă Medicală Urgentă Prespitalicească”.

În urma reorganizării din lunile mai –iunie, stațiile și substațiile de asistență medicală de urgență au fuzionat într-un singur Centru Național de Asistentă Medicală Urgentă Prespitalicească. Astfel, în comunicatul de presă se arată că în urma acestor acțiuni,  „funcțiile de conducător a acestor stații au fost reorganizate în funcții de vice-directori pe zonele respective în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească”. Potrivit ministerul Sănătății, acesta este contextul în care a  fost emis ordinul de demisie a lui Iurie Crasiuc din funcția de director interimar al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. „În cazul dlui Iurie Crasiuc, comunicăm că funcția acestuia, ca și a celorlalți șefi, a fost redusă în conformitate cu organigrama noii instituții, iar dlui Crasiuc i s-a propus o funcție de vice-director (el urmând să gestioneze Stația AMU „Centru”, cea pe care o conducea anterior), până acum nu avem un răspuns de accept sau refuz din partea dlui”.

Totodată, Ministerul Sănătății și-a expus poziția față de revendicările protestatarilor de a fi demis din funcția de vice director al Centrului, dl Oleg Creciun „pentru lipsa lui de la locul de muncă mai mult de patru ore consecutiv”.   În comunicat se arată:  „Dl Oleg Creciun, vice-director va exercita în această perioadă atribuțiile de funcție ale directorului Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească. Dlui Creciun i s-au atribuit aceste sarcini reieșind din faptul că are la bază experiența gestionării și pilotării Departamentului de Medicină Urgentă, Spitalului Raional Cahul (SMURD)”.

Ministerul Sănătății a mai comunicat că funcția de director a Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească momentan este vacantă, autoritatea  inițiind un   concurs pentru numirea noului manager. De asemenea, Ministerul a anunțat „că dl Iurie Crasiuc a depus dosarul pentru a participa la concurs”.

MedNews Sursa Ministerul Sănătății

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministerul Sănătății explică mutările de la CNMUAP Reviewed by on . După ce luni, 7 decembrie, circa 450 de medici din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au protestat împotriva deciziilor Mi După ce luni, 7 decembrie, circa 450 de medici din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au protestat împotriva deciziilor Mi Rating: 0
scroll to top