24 octombrie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ministra Sănătății a deschis Forumul Național pentru Sănătate
Ministra Sănătății a deschis Forumul Național pentru Sănătate

Ministra Sănătății a deschis Forumul Național pentru Sănătate

26 noiembrie 2015, 14:13

Deschiderea oficială a ediției a IV-a a Forumului Naţional pentru Sănătate, organizat la inițiativa biroului de țară a OMS în Republica Moldova a fost făcută în acest an de către ministra Sănătății în exercițiu, Ruxanda Glavan. Din capul locului ea a anunțat că Forumul va fi diferit decât în anii precedenți, cu scopul de a-l face mai eficient ca la edițiile precedente: „Pentru prima dată în acest an vom introduce noțiunea de secțiuni paralele și ne dorim ca începând de acum să existe cu adevărat o platformă de dialog”.

Glavan a enumerat subiectele discutate în precedentele trei Forumuri, inițiate în 2012 de către biroul OMS și fostele conduceri ale Ministerului Sănătății, și a anunțat genericul  ediției a IV-a „Dezvoltarea durabilă pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice”, care va fi filtrat „prin prisma de dezvoltare a agendei Republicii Moldova”.

„Vom evalua cele mai recente abordări în controlul maladiilor non-transmisibile, a factorilor de  risc, vom efectua un schimb de experiență națională cât și internațională  în abordarea problemelor de sănătate publică. Sistemul de sănătate al Republicii Moldova, în permanență, este pus în situația că trebuie să facă fața tuturor provocărilor, dar și angajamentelor asumate față de cetățeni. Din aceste motive este nevoie să identificăm de urgență noi mecanisme de cooperare intersectorială la nivel central și local, dar și cu organizațiile internaționale”, a mai afirmat ministra, care, totuși, a admis că „în ultimi ani, Republica Moldova la componenta sănătate a devenit mai vizibilă și pe plan internațional”, semnând mai multe Declarații internaționale în contextul implementării Strategiei Sănătate 2020 a OMS.

Potrivit declarațiilor sale, Republica Moldova trebuie să depună eforturi „mai considerabile” pentru realizarea dezideratelor OMS, cuprinse în strategia OMS. „Forumul Naţional pentru Sănătate trebuie să reprezinte o platformă importantă și utilă pentru a discuta reformele naționale în sănătate, dar și acțiunile și politicile inițiate și implementate la nivel internațional”, a concluzionat Ruxanda Glavan.

 MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministra Sănătății a deschis Forumul Național pentru Sănătate Reviewed by on . Deschiderea oficială a ediției a IV-a a Forumului Naţional pentru Sănătate, organizat la inițiativa biroului de țară a OMS în Republica Moldova a fost făcută în Deschiderea oficială a ediției a IV-a a Forumului Naţional pentru Sănătate, organizat la inițiativa biroului de țară a OMS în Republica Moldova a fost făcută în Rating: 0
scroll to top