18 octombrie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Miniștrii Sănătății din Ucraina și Moldova au avut o întâlnire
Miniștrii Sănătății din Ucraina și Moldova au avut o întâlnire

Miniștrii Sănătății din Ucraina și Moldova au avut o întâlnire

14 septembrie 2015, 11:25

Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan, a avut, la finele săptămânii trecute, în Ucraina, o întrevedere de lucru cu omologul său din această țară, Ministrul Ocrotirii Sănătății Aleksandr Kvitaşvili.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre procedura de autorizare a medicamentelor și dispozitivelor medicale, metoda de reglementare a activității inspectoratului farmaceutic, dar și despre eficientizarea procedurii de achiziții centralizate a medicamentelor, se spune în comunicatul Ministerului Sănătății, publicat pe site-ul instituției guvernamentale.

„Experiența statului ucrainean în acest domeniu este foarte importantă pentru noi. Cunoaștem că Ucraina a aprobat un șir de amendamente pentru a simplifica procedura de autorizare a medicamentelor, de aceea pașii întreprinși de Ministerul Ocrotirii Sănătății a Ucrainei vor fi un exemplu, dar și un suport pentru Republica Moldova”, a menționat ministrul Ruxanda Glavan.

La rândul său, Aleksandr Kvitaşvili a declarat că Ucraina va sprijini în continuare Republica Moldova în realizarea obiectivelor propuse. „Aveți toată susținerea și experiența noastră. Domeniul sănătății este unul foarte dificil, dar dacă veți efectua reforme corecte și transparente, atunci și rezultatele vor fi cele așteptate de cetățeni”.

Reprezentanții Republicii Moldova și Ucrainei au convenit asupra continuării cooperării în domeniul sănătății.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Miniștrii Sănătății din Ucraina și Moldova au avut o întâlnire Reviewed by on . Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan, a avut, la finele săptămânii trecute, în Ucraina, o întrevedere de lucru cu omologul său din această țară, Ministrul Ocrotir Ministrul Sănătății Ruxanda Glavan, a avut, la finele săptămânii trecute, în Ucraina, o întrevedere de lucru cu omologul său din această țară, Ministrul Ocrotir Rating: 0
scroll to top