Acasă » Digest » Ministrul Sănătății este un reputat oncolog din Cluj
Ministrul Sănătății este un reputat oncolog din Cluj

Ministrul Sănătății este un reputat oncolog din Cluj

18 noiembrie 2015, 13:42

România are, de marți, un nou Guvern, condus de fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș. Deținător al portofoliului Sănătății este Patriciu Achimaș-Cadariu, despre care presa de la București scrie că a fost șeful Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. Noul ministru al Sănătății are 39 de ani, lucrează din 2006 la spitalul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică și chirurgie oncologică. Patriciu Achimaș-Cadariu l-a succedat în funcția de director al Institutului Oncologic pe Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

De asemenea, noul ministru al Sănătății al României este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica, notează HotNews.ro. Patriciu Achimaş-Cadariu a fost avizat favorabil, de comisiile de specialitate din Parlament, pentru a prelua funcția de ministru al Sănătăţii, cu 25 de voturi „pentru” şi o abţinere.

În cadrul audierilor, noul ministru a precizat că lucrează de 15 ani ca medic, iar pacientul a fost şi este în centrul preocupărilor sale. El a mai spus că le cere sprijin parlamentarilor pentru a completa Legea malpraxisului, pentru crearea unui sistem prin care pacientul să aibă acces la servicii de calitate, iar medicii să-şi poată dedica timpul şi cunoştinţele celor pe care îi îngrijesc.

„Cred cu tărie într-un program de educaţie pentru sănătate şi de profilaxie. Educaţia pentru sănătate nu este un slogan, pregăteşte pacientul pentru a şti când trebuie să meargă la medic, iar profilaxia poate scuti bugetul de o cheltuială mare şi a evita boli grave. Susţin programul de screening, susţin programul de profilaxie împotriva bolilor transmisibile, inclusiv de vaccinare”, a mai spus în cadrul audierilor, ministrul ales în Sănătate, Achimaş-Cadariu.

El a mai punctat că discuţiile privind modificarea Legii sănătăţii ar trebui să se concentreze pe trei aspecte: medicina şcolară, medicina comunitară şi malpraxis. Ministrul sănătății al României, Patriciu Achimaş-Cadariu a mai spus că trebuie gândit un sistem de remunerare pentru cei care s-au luptat să salveze viețile celor de la Colectiv.

Această nominalizare nu a fost prima opțiune a premierului Dacian Cioloș, care, în urma controverselor apărute în spațiul public, a decis să îl retragă pe primul său candidat de pe lista propunerilor de miniștri care urma să fie trimisă pentru validarea comisiilor parlamentare. Este vorba despre persoana lui Andrei Baciu, un medic rezident de numai 29 de ani – despre care presa scria că nu ar fi avut pregătirea și nici experiența necesară pentru a conduce ministerul. Cel mai mult însă a cântărit publicarea unor fotografii în care tânărul apărea în lenjerie intimă, ca model.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministrul Sănătății este un reputat oncolog din Cluj Reviewed by on . România are, de marți, un nou Guvern, condus de fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș. Deținător al portofoliului Sănătății este Patriciu Ach România are, de marți, un nou Guvern, condus de fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș. Deținător al portofoliului Sănătății este Patriciu Ach Rating: 0
scroll to top