18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Mircea Buga: Doar 3-4% din pacienții cu infarct miocardic beneficiază de ajutor medical
Mircea Buga: Doar 3-4% din pacienții cu infarct miocardic beneficiază de ajutor medical

Mircea Buga: Doar 3-4% din pacienții cu infarct miocardic beneficiază de ajutor medical

31 martie 2015, 13:09

În Republica Moldova se intervine operativ în situațiile de infarct miocardic în doar 3-4% din cazuri, în timp ce în țările europene acest indicator depășește 70%, a menționat ministrul Sănătății, Mircea Buga, în cadrul emisiunii „Offline MedNews”.

„Această cotă trebuie neapărat majorată. În România, de exemplu, acest indicator ajunge până la 60%. Ne vom strădui să majorăm serviciile de intervenție pentru pacienții cu infarct”, a declarat Mircea Buga.

Ministrul a vorbit despre necesitatea majorării primei de asigurare obligatorie și a spus cum vor fi cheltuiți banii adunați suplimentar. „Pe seama majorării primei de asigurare medicală se planifică a fi adunate suplimentar 400 de milioane de lei”, a menționat ministrul.

O parte din fondurile asigurării medicale obligatorii vor fi alocate pentru dublarea listei medicamentelor compensate. „Această dublare presupune alocarea unei cote considerabile pentru medicamentele compensate. Dacă anul trecut Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat aproximativ 200 de milioane de lei pentru medicamentele compensate, anul acesta instituția își propune să majoreze cota până la 335 de milioane de lei. Diferența de bani va fi alocată din contul majorării primei de asigurare. Medicamentele compensate, în mare parte, vor fi destinate pentru bolnavii cu maladii cronice”, a menționat Mircea Buga.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mircea Buga: Doar 3-4% din pacienții cu infarct miocardic beneficiază de ajutor medical Reviewed by on . În Republica Moldova se intervine operativ în situațiile de infarct miocardic în doar 3-4% din cazuri, în timp ce în țările europene acest indicator depășește 7 În Republica Moldova se intervine operativ în situațiile de infarct miocardic în doar 3-4% din cazuri, în timp ce în țările europene acest indicator depășește 7 Rating: 0
scroll to top