26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Mircea Buga nu mai este la CNAM, dar rămâne în sănătate
Mircea Buga nu mai este la CNAM, dar rămâne în sănătate

Mircea Buga nu mai este la CNAM, dar rămâne în sănătate

3 februarie 2016, 19:04

Directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga și-a depus demisia. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței executivului de miercuri, 3 februarie 2016, prim-ministrul Pavel Filip.

Pe o rețea de socializare, adresându-se colegilor din sistemul de sănătate și al asigurării obligatorii de asistență medicală în legătură cu acest fapt, Mircea Buga a anunțat că odată cu această demise ia sfârșit unul dintre cele mai importante capitole din viața personală, „în care m-am dăruit cu prisosință, în care am avut încredere și răbdare să investesc tot ce puteam mai bun, în care m-am putut bucura și de cele mai frumoase rezultate, nu ale mele personale, ci ale tării întregi”.

Motivul demisiei sale, Mircea Buga, l-a argumentat printr-o serie de circumstanțe, pe care nu le-a dezvăluit. În același timp, el a anunțat că nu va pleca din domeniul de sănătate, dar va urmări „procesele de reformare a sistemului de sănătate” la conducerea căruia, în calitate de ministru al Sănătății, a fost din februarie și până în iulie 2015. Totodată, fostul director al CNAM și-a exprimat speranța că lucrurile în sistemul de sănătate și cel de asigurare obligatorie de asistență medicală vor merge în direcția corectă și se vor găsi cele mai optime pârghii de asigurare a unui nivel înalt de sănătate și bunăstare.

Vedeți în continuare întreg mesajul:

„Dragi prieteni și colegi,

Astăzi ia sfârșit unul dintre cele mai importante capitole din viața mea, acela în care m-am dăruit cu prisosință, în care am avut încredere și răbdare să investesc tot ce puteam mai bun, în care m-am putut bucura și de cele mai frumoase rezultate, nu ale mele personale, ci ale țării întregi.

Am decis să mă retrag din funcția de director general al CNAM, pe care o ocup din 2009, date fiind o serie întreagă de circumstanțe la care nu mă voi opri în detaliu.

Nu voi pleca din domeniul de sănătate, voi urmări toate procesele de reformare a sistemului și vreau să-mi exprim speranța că lucrurile din sistemul de sănătate și din cel de asigurare obligatorie de asistență medicală vor merge în direcția corectă, că se vor găsi cele mai optime pârghii de asigurare a unui nivel înalt de sănătate și bunăstare, or anume la aceasta râvnesc conaționalii noștri de-a lungul anilor.

Să știti că oricare nu ar fi idealurile și obiectivele propuse, acestea nu au sorți de izbândă fără sprijinul oamenilor cu literă mare pe care, eu personal, am avut norocul să îi întâlnesc, oameni deosebiți, profesioniști, cu un adevărat spirit de echipă și nevoie de implicare. Activitatea profesională și experiența acumulată alături de voi este pentru mine onoare și recunoștință în cei 14 ani dedicați în continuu sistemului public de sănătate.

Vă mulțumesc fiecăruia în parte și vă doresc cât mai multe culmi cucerite, succese pe tărâmul profesional și cel personal.”.

Sursa: MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mircea Buga nu mai este la CNAM, dar rămâne în sănătate Reviewed by on . Directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga și-a depus demisia. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței executivu Directorul general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga și-a depus demisia. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței executivu Rating: 0
scroll to top