18 octombrie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Mircea Buga s-a întâlnit cu reprezentantul OMS în Moldova
Mircea Buga s-a întâlnit cu reprezentantul OMS în Moldova

Mircea Buga s-a întâlnit cu reprezentantul OMS în Moldova

24 februarie 2015, 16:48

Prioritățile Ministerului Sănătății pentru perioada următoare și implementarea Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului în Republica Moldova au fost câteva dintre temele de discuție între ministrul Sănătății, Mircea Buga și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Jarno Habicht.

Cei doi au discutat despre prioritățile sistemului de sănătate și continuarea colaborării dintre cele două instituții. Jarno Habicht i-a transmis noului ministru considerațiuni din partea directorului general OMS, Margaret Chan, și directorului regional al Biroului Regional al OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab. OMS și-a confirmat deschiderea pentru colaborarea de mai departe în sprijinul reformelor din sistemul de sănătate din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre statutul programelor naționale pentru anii 2014-2015, participarea Republicii Moldova la diverse forumuri și evenimente internaționale și regionale, reţele de sănătate și împărtășirea experienței Republicii Moldova în domeniul sănătății cu alte state.

De asemenea, o atenție deosebită s-a acordat aspectelor ce țin de bolile netransmisibile, tuberculoza, prevederile Regulamentului Sanitar Internațional, consolidarea finanţării sistemului de sănătate, asigurarea grupurilor vulnerabile cu servicii medicale, precum și abordarea intersectorială a problemelor de sănătate.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mircea Buga s-a întâlnit cu reprezentantul OMS în Moldova Reviewed by on . Prioritățile Ministerului Sănătății pentru perioada următoare și implementarea Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului în Republica Moldova au fost c Prioritățile Ministerului Sănătății pentru perioada următoare și implementarea Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului în Republica Moldova au fost c Rating: 0
scroll to top