21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Mită sub 124 de camere de supraveghere la Institutul Mamei și Copilului
Mită sub 124 de camere de supraveghere la Institutul Mamei și Copilului

Mită sub 124 de camere de supraveghere la Institutul Mamei și Copilului

30 iunie 2015, 15:20

Șefa Secției de toxicologie a Institutul Mamei și Copilului a fost prinsă cu mită. Medicul a cerut câte 550 de lei pentru o procedură de transfuzie a plasmei în sânge de la mama unei fetițe de 8 ani. Angajata Institutului a perceput banii deși această procedură este gratuită pentru minori, aceștia fiind asigurați stat.

Mai mult, femeia a recunoscut că a luat banii pentru două proceduri, adică 1100 lei. În momentul în care femeia s-a întors la spital după banii pe care i-a plătit, medicul a declarat: „înseamnă că nu prea ne-am înțeles una pe alta la început”.

Inițial, mama fetiței nu știa că transfuzia plasmei în sânge este o procedură inclusă în polița de asigurare a micuței, de aceea, a plătit primele două proceduri. A aflat despre aceasta de la Linia Verde a CNAM. Când a revenit la spital, a înregistrat toată convorbirea cu șefa secției și a transmis imaginile jurnaliștilor de la Curaj.TV.

Marți, șefa Secției de toxicologie a restituit banii primiți de la pacientă într-un plic.

Directorul Institutului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan, declara săptămâna recută pentru MedNews că a întreprins o serie de măsuri pentru a combate corupția în instituție, inclusiv a instalat 124 de camere de supraveghere. În plus, directorul a menționat că medicii care iau mită sunt eliberați din funcție.

Deocamdată nu există un anunț oficial din partea instituției în privința cazului relatat mai sus.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Mită sub 124 de camere de supraveghere la Institutul Mamei și Copilului Reviewed by on . Șefa Secției de toxicologie a Institutul Mamei și Copilului a fost prinsă cu mită. Medicul a cerut câte 550 de lei pentru o procedură de transfuzie a plasmei în Șefa Secției de toxicologie a Institutul Mamei și Copilului a fost prinsă cu mită. Medicul a cerut câte 550 de lei pentru o procedură de transfuzie a plasmei în Rating: 0
scroll to top