2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Moldova ignoră avertismentul ONU asupra sănătății populației până la formarea guvernului
Moldova ignoră avertismentul ONU asupra sănătății populației până la formarea guvernului

Moldova ignoră avertismentul ONU asupra sănătății populației până la formarea guvernului

1 decembrie 2015, 15:52

Chiar dacă OMS, care este agenția de sănătate a ONU, avertizează că frecvența și intensitatea temperaturilor ridicate din ultimii ani favorizează efectele directe și indirecte asupra sănătății, Republica Moldova este rezervată în îndeplinirea angajamentelor de micșorare a impactului asupra schimbărilor climatice.

Țara noastră își va reduce consumul de energie și va produce energia consumată din surse regenerabile pentru a-și îndeplini angajamentele de  micșorare a impactului asupra schimbărilor climatice, asupra căruia „ne vom concentra în mod sporit după depășirea crizei politice pe care o traversăm în prezent”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

„Până în anul 2020 ar urma să fie redus în proporţie de 20% consumul de energie, iar 20% din energia consumată să fie produsă din surse regenerabile”, a declarat președintele țării, Nicolae Timofti, de la tribuna Conferinței COP 21, a țărilor care au semnat Convenția-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice, de la Paris.

Angajamentele țării noastre privind promovarea principiile dezvoltării durabile şi contribuția activă la atingerea obiectivelor Convenţiei-cadru privind schimbările climatice sunt expuse în textul Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Reamintim, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie la Paris, au început lucrările Conferința COP 21, a țărilor care au semnat Convenția-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice, la care participă peste 150 de lideri de state, printre care și președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Miza principală a Conferinței este adoptarea unui nou acord internațional privind încălzirea globală, obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Moldova ignoră avertismentul ONU asupra sănătății populației până la formarea guvernului Reviewed by on . Chiar dacă OMS, care este agenția de sănătate a ONU, avertizează că frecvența și intensitatea temperaturilor ridicate din ultimii ani favorizează efectele direc Chiar dacă OMS, care este agenția de sănătate a ONU, avertizează că frecvența și intensitatea temperaturilor ridicate din ultimii ani favorizează efectele direc Rating: 0
scroll to top