18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Noi denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate
Noi denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate

Noi denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate

15 septembrie 2015, 15:42

Opt denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate pentru tratamentul în ambulatoriu al deținătorilor de polițe medicale. Noile preparate farmaceutice au intrat în lista celor compensate la începutul lunii septembrie prin ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Majoritatea sunt compensare cu 50 % din prețul comercializat în farmacii și doar un preparat este compensat integral.

Cel de pe urmă face parte din categoria de preparate medicamentoase pentru tratamentul și profilaxia la copii de vârsta 0 – 5 ani a bolilor acute și cronice ale tractului respirator. Este vorba despre o denumire comercială de medicamente în care substanța activă ori denumirea comună internațională este AMBROXILUM.

Celelalte șapte denumiri comerciale de preparate fac parte din categoria de medicamente compensate în mediu cu 50%. Acestea sunt două produse farmaceutice pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare cu substanța activă ENALAPRILUM și cinci produse pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv din grupurile de medicamente cu denumire comună internațională: CLARITHROMYCINUM și FAMOTIDINUM.

Precedenta listă de includere a noilor denumiri comerciale în cele compensate a fost actualizată în mai 2015, în baza înregistrării noilor preparate ce corespund denumirilor comune internaționale incluse în lista medicamentelor compensate.

La ora actuală, lista medicamentelor compensate include 87 de denumiri comune internaţionale de medicamente. În mai 2014 lista de medicamente compensate a fost extinsă cu  9 denumiri comune internaţionale.

MEDICAMENTE COMPENSATE PARŢIAL (în mediu cu 50%)

Substanța activă – ENALAPRILUM pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare

  1. Enatens 5 Comp.
  2. Enatens 20 Comp.

Substanța activă – CLARITHROMYCINUM pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv

  1. Claritromicin Grindeks 500 comp. film.
  2. Claritromicin Grindeks 250 comp.film.

Substanța activă – FAMOTIDINUM pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv

  1. Famotidină 20 comp.
  2. Famotidină 40 comp.

Substanța activă – OMEPRAZOLUM pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv

  1. Omeprazol 20 capsule

MEDICAMENTE COMPENSATE INTEGRAL (100%)

Substanța activă – AMBROXOLUM pentru tratament și profilaxie la copii de vârsta 0 – 5 ani

  1. Ambrex® Pediatric 15 mg/5 ml sirop

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Noi denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate Reviewed by on . Opt denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate pentru tratamentul în ambulatoriu al deținătorilor de polițe medicale. Noile p Opt denumiri comerciale de medicamente au fost adăugate în lista celor compensate pentru tratamentul în ambulatoriu al deținătorilor de polițe medicale. Noile p Rating: 0
scroll to top