29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Noi detalii despre gravida decedată în urma unei intoxicații
Noi detalii despre gravida decedată în urma unei intoxicații

Noi detalii despre gravida decedată în urma unei intoxicații

1 octombrie 2014, 14:44

Potrivit ultimelor informații, mama gravidei decedate, care se presupunea că a murit intoxicată cu lichior, spune că fiica ei nu a consumat deloc alcool. Aceasta dă vina pe medici și susține că nu știe care este cauza intoxicației. S-a constatat că femeia avea 21 de ani și nu 31 așa cum ne-au spus anterior medicii.

„Miercuri, Valentina s-a dus la Spitalul raional Ungheni, Secția Maternitate. După ce a primit vitamine, s-a simțit mai bine. Joi dimineață a început să vomite și să se îngălbenească pe față. Vineri dimineața starea ei de sănătate era deja gravă”, a declarat pentru MedNews mama gravidei.

„Gravida a venit cu iminență de naștere prematură. Pentru gravidă s-a făcut totul ce a depins de medici în perioada cât a fost internată la spital”, a declarat directorul Spitalului raional Ungheni, Lidia Crăciun.

„La Ungheni a fost supusă mai multor investigații medicale, dar medicii nu știau cauza complicațiilor. Mai mult, fiica mea spunea că medicul Moraru era beat”, spune mama.

Directorul Spitalului raional Ungheni, Lidia Crăciun:„Medicul Moraru în viața lui nu a venit beat la serviciu”.

Întrebată de MedNews dacă gravida a consumat alcool, mama fetei a spus că nu este adevărat: „Nu a consumat ea așa ceva, nici nu a gustat. Medicii spun așa ca să scape ei…”.

„Vineri seara a fost transportată în Secția Reanimare a spitalului. Apoi a fost chemat Aviasanul pentru a o transporta la Chișinău. Medicii mi-au spus că fătul încă mai era viu, dar fiica mea spunea că nu mai simțea copilul în burtă de vineri dimineața”, a spus mama fetei.

„Dacă fătul ar fi fost mort, s-ar fi recurs la nașterea prin cezariană chiar la Spitalul din Ungheni. Mai mult, Aviasanul nu ar fi transportat-o la Chișinău. Copilul era viu în burta mamei, Totodată, femeile cu care a stat Valentina în salon spun că gravida vorbea cu mama ei la telefon și se plângea că are probleme cu soțul, că a venit de la Moscova și a infectat-o cu ceva, cazul acesta este plin de taine”, a mai adăugat Lidia Crăciun.

„Vineri seara, la ora 10, am ajuns la Chișinău, la Centrul Mamei și Copilului. De acolo, șeful Secției Reanimare ne-a trimis la Spitalul de Urgență ca să-i facă fetei operație de apendicită, pe care nu o avea. Acolo ea a trecut un aparat pe care nu trebuia să-l treacă pentru că emana multă radiație. Apoi, sâmbătă dimineața ne-a trimis înapoi la Centrul Mamei și Copilului, unde iarăși i-au făcut o serie de analize. Medicii spuneau că nu știu ce să-i mai facă. Pe la amiază i-au făcut operație, dar situația nu s-a schimbat. Valentina se simțea din ce în ce mai rău. Duminică ziua, fiica mea era vie. Ochii îi erau galbeni. Duminică noaptea i s-a făcut rău brusc și a început să-i scadă tensiunea. Apoi am fost scoasă din salon și ea a decedat. Eu nu știu de la ce s-au întâmplat toate acestea. Timp de trei zile mi-a murit fata…”, a spus pentru MedNews mama Valentinei.

„Toxinele care au ajuns în organism în urma intoxicației erau incompatibile cu etapa de dezvoltare a fătului, chiar dacă i s-ar fi făcut imediat cezariană. După o zi, două de la folosirea substanței cu toxine, sunt convins că acest făt era imposibil de resuscitat și readus la viață. Copilașul a murit intrauterin, dar nu pot spune exact momentul când a survenit moartea fătului”, a declarat pentru MedNews directorul Centrului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan.

Reamintim că fratele femeii decedate a fost externat pe 24 septembrie, în ziua când a fost internată gravida, fiind tratat de gastroenterită – intoxicație alimentară.

Pentru MedNews: Anastatia Rusu

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Noi detalii despre gravida decedată în urma unei intoxicații Reviewed by on . Potrivit ultimelor informații, mama gravidei decedate, care se presupunea că a murit intoxicată cu lichior, spune că fiica ei nu a consumat deloc alcool. Aceast Potrivit ultimelor informații, mama gravidei decedate, care se presupunea că a murit intoxicată cu lichior, spune că fiica ei nu a consumat deloc alcool. Aceast Rating: 0
scroll to top